Antena Meniu Search
x

Zi de doliu în Grecia, după potopului de lângă Atena. Bilanţ sumbru cu cel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor catastrofale

Cel puţin 15 oameni au murit, alţi 17 sunt răniţi, iar sute de clădiri sunt avariate în urma unei ploi violente care a prefăcut străzile în torente de noroi.

Vezi și

Cel puţin 15 oameni au murit, alţi 17 sunt răniţi, iar sute de clădiri sunt avariate în urma unei ploi violente care a prefăcut străzile în torente de noroi. Parchetul grec anchetează eventualele încălcări ale normelor de urbanism, ce ar fi putut amplifica dezastrul.

Catastrofa s-a produs după un adevărat potop, de o amploare neobişnuită în Grecia. Râurile au ieşit din matcă şi au dat naştere unor puternice torente de apă şi noroi, care au invadat străzile unor orăşele de la marginea Atenei. Apele au luat cu ele maşini, au doborât copacii şi au avariat locuinţe şi magazine. Sute de oameni au rămas blocaţi în propriile case, unde erau în pericol să se înece.

12 oameni au fost salvaţi în ultima clipă, dintr-un autobuz prins în capcana apelor. Pompierii au primit sute de apeluri disperate de la localnicii refugiaţi în poduri sau pe acoperişuri. Din păcate, nu toţi au scăpat cu viaţă. Cele mai multe victime au fost surprinse de viituri la parterul caselor sau în grădini. Iar două trupuri neînsufleţite au fost recuperate din mare.

Dezastrul de lângă Atena a venit la o zi după alte inundaţii de amploare, pe o mică insulă grecească din apropierea litoralului Turciei, unde nu s-au înregistrat, însă, victime. Iar furtunile şi ploile au provocat pagube şi în nordul ţării. Întrunit de urgenţă, guvernul a decis, ca o primă măsură, găzduirea sinistraţilor în cazărmi şi alte clădiri publice. 

În Grecia, ploile violente şi inundaţiile sunt foarte rare iar multe construcţii nu sunt pregătite să le reziste. Parchetul grec încearcă acum să afle dacă nu au fost încălcate normele de construcţie şi urbanism. Iar opoziţia relevă că unele lucrări de apărare împotriva inundaţiilor au întârziat din cauza birocraţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Zi de doliu în Grecia, după potopului de lângă Atena. Bilanţ sumbru cu cel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor catastrofale