Antena Meniu Search
x

În multe state din Europa meteorologii au emis avertizări de vreme severă

Europa tremură în faţa unui front de aer arctic! În multe state meteorologii au emis avertizări de vreme severă. Cea mai gravă situaţie este în sudul Poloniei, unde a fost instituit cod roşu de ninsori şi viscol.

Vezi și

Europa tremură în faţa unui front de aer arctic! În multe state meteorologii au emis avertizări de vreme severă. Cea mai gravă situaţie este în sudul Poloniei, unde a fost instituit cod roşu de ninsori şi viscol. 

Vecinii noştrii, maghiarii, s-au confruntat cu numeroase probleme din cauza ninsorilor. Un autobuz care transporta zeci de pasageri a ajuns în şanţ, după ce şoferul a pierdut controlul volanului. Din fericire, de data aceasta, nu s-au înregistrat victime. Pe principalele drumuri din sud-vestul ţării, utilajele au intervenit pentru a scoate din nămeţi vehicule de mare tonaj. Mare parte din Ungaria rămâne şi astăzi sub avertizarea codurilor de intemperii. În cinci judeţe a fost instituit codul portocaliu de viscol, în vreme ce alte şapte se vor confrunta cu rafale puternice de vânt.

Şi ţările nordice s-au confruntat cu fenomene meteorologice extreme. A fost cod roşu în Norvegia, unde uraganul "Ole" a lovit în forţă coastele, iar autorităţile i-au sfătuit pe localnici să nu iasă din case şi să fie pregătiţi în cazul în care se opreşte alimentarea cu energie electrică. Cei care s-au încumetat să iasă pe străzi, abia au putut sta în picioare, din cauza vântului care aproape că i-a luat pe sus. În sudul ţării rămâne în vigoare astăzi un cod portocaliu de viscol

Bulgaria a ieşit de sub atenţionările meteorologilor, însă dezastrul provocat de intemperii abia acum iese la iveală. Numeroase drumuri din ţară au fost avariate serios de inundaţii şi de alunecări de teren. Pagubele se ridică la zece milioane de euro.

Astăzi, vremea se va îmbunătăţi, însă doar temporar. Un front de aer arctic se îndreaptă dinspre Marea Adriatică spre Peninsula Balcanică, avertizează meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » În multe state din Europa meteorologii au emis avertizări de vreme severă