Antena Meniu Search
x

Inaugurarea unui bar, focar în Illinois: cel puţin 46 de cazuri COVID-19. A fost necesară şi închiderea unei școli cu 650 de copii

O petrecere de deschidere a unui bar din Illinois a dus la izbucnirea cazurilor de coronavirus. Drept urmare, au fost înregistrate cel puţin 46 de cazuri de COVID-19 și a fost necesară închiderea unei școli cu 650 de copii.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 07.04.2021, 10:31

O petrecere de deschidere a unui bar din Illinois a dus la izbucnirea cazurilor de coronavirus
Inaugurarea unui bar a provocat un adevărat focar în Illinois - Imagine ilustrativă via Profimedia Images
  • Inaugurarea unui bar a provocat un adevărat focar în Illinois
  • Cel puțin 46 de persoane au dat rezultate pozitive pentru COVID-19

Cel puțin 46 de persoane care au participat la petrecere sau sunt contacte strânse ale celor care au participat, au dat rezultate pozitive pentru COVID-19, a dezvăluit Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Două dintre cazurile secundare s-au numărat în rândul studenților sportivi, ceea ce a determinat școala să anuleze cursurile faţă în faţă timp de două săptămâni. Inclusiv profesorii au trebuit să se izoleze.

Cum poate afecta un astfel de caz o comunitate

Raportul este un semnal de avertizare, astfel încât companiile să continue să aplice regulile de distanțare socială și să nu se renunţe la mască, în timp ce statele încep restricțiile de relaxare.

Pe acelaşi subiect

Pentru raportul publicat săptămânal de CDC, echipa a analizat evenimentul de deschidere organizat în interior pentru un bar din Illinois, la începutul lunii februarie 2021. Nu se știe exact câte persoane au participat la eveniment, dar spațiul poate găzdui aproximativ 100 de persoane, iar șase angajați lucrau în acea zi.

Pe 17 februarie, Departamentul de Sănătate din Illinois a primit o notificare cu privire la un posibil focar. Dintre cei care au fost la eveniment, 26 de participanți au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, precum și trei membri ai personalului. Cel puțin patru persoane cărora li s-a confirmat ulterior că au COVID-19 au spus că au simptome în ziua în care au mers la bar. 

Potrivit raportului, participanții au fost în contact strâns cu cel puțin 71 de persoane care nu se aflau la bar. Din acest grup, 37 de persoane au fost testate pentru COVID-19 și 17 au fost confirmate a fi pozitive în termen de 14 zile de la contact. Doi dintre contactele strânse au fost studenţi sportivi.

În săptămâna care a început pe 18 februarie, școala - care are 650 de copii - a închis timp de două săptămâni deoarece 13 membri ai personalului erau în izolare sau absenți pentru că propriul lor copil a fost pus în carantină din cauza celor doi sportivi. În plus, trei dintre persoane de contact au fost rezidenți ai unităților de îngrijire, conform Daily Mail

"Aceste constatări arată că transmiterea SARS-CoV pornind de la o afacere, cum ar fi un bar, nu numai că afectează clienții și angajații barului, dar poate afecta și o întreagă comunitate.''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Inaugurarea unui bar, focar în Illinois: cel puţin 46 de cazuri COVID-19. A fost necesară şi închiderea unei școli cu 650 de copii