Antena Meniu Search
x

Video Tal Chaimi a fost ucis de Hamas în kibuțul fondat chiar de străbunicul lui din Buzău. Soția, sfâșiată de durere: "Gândul că nu se va întoarce m-a distrus"

Război Israel - Hamas. Încă un român mort în conflictul din Israel. Tal Chaimi, cu dublă cetăţenie româno-israeliană, a fost declarat decedat. Ar fi fost ucis chiar în ziua masacrului, pe 7 octombrie, în kibuțul din sudul ţării, fondat chiar de străbunicul lui din Buzău. Între timp, în Gaza continuă bombardamentele, iar preşedintele american a avertizat Israelul că mor prea mulţi civili palestinieni. 

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 21:26

Vezi și
  • Ela Chaimi, soţia lui Tal: Tal şi cu mine suntem împreună de 22 de ani. Mai mult de jumătate din viaţa mea a fost alături de el. Şi nu-mi imaginez viaţa fără el.

Era strigătul disperat al Elei Chaimi, care a venit chiar şi în România să caute ajutor pentru a-şi aduce soţul acasă. Tatăl copiilor ei a dispărut în ziua atacului Hamas. După mai bine de două luni, vestea a picat ca un trăsnet - Tal a fost ucis. Presa israeliană scrie că a fost omorât chiar pe 7 octombrie, iar trupul acestuia ar fi fost răpit în Gaza. Iniţial, fusese dat dispărut, apoi răpit în Gaza. 

  • Ela Chaimi, soţia lui Tal: Trăiesc un coşmar. Un adevărat coşmar. Nu mi-am imaginat niciodată aşa ceva, iar gândul că soţul meu nu se va întoarce m-a distrus.  

Tal Chaimi făcea parte din echipa de securitate şi apărare a kibuțului Nir Yitzak

Pe acelaşi subiect

Din dimineaţa atacului, nimeni nu a mai ştiut nimic de el. Iar mesajele soţiei au rămas fără răspuns. 

Înainte să vină în România, Observator a filmat povestea Elei şi a copiilor ei şi în Israel, în Eilat, acolo unde guvernul îi mutase pentru a fi în siguranţă. 

Tăria Elei şi determinarea ei l-au impresionat şi pe premierul Ciolacu care, în timpul vizitei în România, i-a promis tot sprijinul. Într-o postare pe Facebook, premierul îi transmite condoleanţe.

În Gaza mai sunt alţi peste 135 de ostatici, dintre care şi doi cu cetăţenie română. Din informaţiile pe care le au, israelienii sunt ţinuţi de teroriştii Hamas în reţeaua de tuneluri de sub enclavă şi sunt folosiţi ca scut uman. Dintr-un astfel de tunel, Israelul a scos 70 de militanţi Hamas, dar nu a găsit niciun ostatic.

În Fâşia Gaza situaţia este dezastruoasă. Corturile refugiaților au fost inundate

Ploile abundente de iarnă au lovit cu furie şi au inundat corturile în care se adăpostesc refugiaţii. 

Preşedintele american, Joe Biden, avertizează Israelul că ar trebui să fie mai echilibrat, altfel riscă să piardă sprijinul comunităţii interaţionale pentru că în enclavă au murit foarte mulţi civili. Jumătate din atacurile lansate de IDF în Gaza nu sunt ghidate, scrie presa internaţională. În aceste condiţii, consilierul pe securitate al Biden, Jake Sullivan, a ajuns în Israel şi s-a întâlnit deja cu cabinetul de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Tal Chaimi a fost ucis de Hamas în kibuțul fondat chiar de străbunicul lui din Buzău. Soția, sfâșiată de durere: "Gândul că nu se va întoarce m-a distrus"