Antena Meniu Search
x

Incendii de amploare, în Portugalia

Aproape 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi în Portugalia, împotriva unor incendii de amploare care au devastat pădurile din centrul ţării

Vezi și

Aproape 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi în Portugalia, împotriva unor incendii de amploare care au devastat pădurile din centrul ţării

Cel mai grav incendiu a izbucnit luni după amiază, la 50 de kilometri de Coimbra. Flăcările s-au apropiat ameninţător de un sat din regiune, ai cărui locuitori au fost evacuaţi ca măsură de precauţie. Numărul pompierilor mobilizaţi pe acest front a crescut treptat până a trecut de 500. Focul a fost învins doar cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor special echipate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar locuinţele sătenilor au fost salvate. Dar pagubele sunt, totuşi, considerabile: pădurea a ars pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de hectare iar unele culturi agricole sunt, de asemenea, distruse.

Un alt incendiu de amploare s-a declanşat în districtul Portalegre. Şi aici, un oraş s-a aflat, timp de câteva ore, sub ameninţarea focului care înainta pe două fronturi, dar pompierii au reuşit să-l apere. O pădure de eucalipţi a fost, însă, mistuită de flăcări, la fel ca întinse suprafeţe de păşune.

Înaintea acestor două incendii majore, autorităţile considerau că, anul acesta, Portugalia a fost mai degrabă ocolită de acest flagel. De la începutul anului până la sfârşitul săptămânii trecute, suprafaţa de pădure arsă era de numai 10.000 de hectare, faţă de 94.000 de hectare în primele opt luni ale anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Incendii de amploare, în Portugalia