Antena Meniu Search
x

Incendiu la sediul Novo Nordisk, gigantul danez care produce Ozempic. Coloana de fum gri, vizibilă de la 30 de km

Un incendiu de mare amploare era în curs de desfăşurare miercuri în clădirea de birouri a gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, în apropiere de Copenhaga, au anunţat pompierii din capitala daneză, potrivit AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 13:30

Incendiu la sediul Novo Nordisk, gigantul danez care produce Ozempic. Coloana de fum gri, vizibilă de la 30 de km de incendiu
Incendiu la sediul Novo Nordisk, gigantul danez care produce Ozempic. Coloana de fum gri, vizibilă de la 30 de km de incendiu - Kenneth Meyer/ekstrabladet.dk

''Este un incendiu masiv. Avem circa 100 de pompieri pe teren'', a declarat pentru AFP şeful de operaţiuni al pompierilor, Martin Smith, precizând că toate persoanele au fost evacuate din clădirea situată în suburbia Bagsvaerd, la nord de Copenhaga, şi că nu au fost raportaţi răniţi.

Potrivit lui, stingerea incendiului ar trebui să dureze mai multe ore, precizare pe care a făcut-o şi Novo Nordisk într-un comunicat, iar ''fumul nu este toxic''.

Incendiul a izbucnit într-un container de pe un şantier

Articolul continuă după reclamă

Incendiul a izbucnit într-un container de pe un şantier de construcţie al grupului şi s-a propagat la acoperişul unui imobil de birouri adiacent, care aparţine de asemenea companiei, a adăugat Smith.

Coloana de fum gri era vizibilă de la o distanţă de 30 de kilometri de incendiu, a raportat agenţia de presă daneză Ritzau. Incendiul s-a produs la mai puţin de o săptămână după cel declanşat pe 16 mai pe un alt şantier al Novo Nordisk, la Kalundborg, şi care nu avut niciun impact asupra producţiei de medicamente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Incendiu la sediul Novo Nordisk, gigantul danez care produce Ozempic. Coloana de fum gri, vizibilă de la 30 de km