Antena Meniu Search
x

Video Incendiul din spitalul din Beijing ar fi pornit de la un aparat de sudură. Tragedia s-a soldat cu 29 de morți și 80 de răniți. 12 persoane au fost arestate

29 de oameni au murit şi 80 au fost răniţi, în urma unui incendiu izbucnit la un spital din Beijing. Printre victime se numără şi două cadre medicale şi un vizitator al unui bolnav. Directorul spitalului şi alţi 11 oameni au fost arestaţi. 

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 20:42

Vezi și

Focul a izbucnit marţi, în jurul orei 13, într-o aripă a spitalului în care sunt de obicei internaţi pacienţi în stare gravă. Flăcările au cuprins mai multe etaje cu rapiditate. De teamă, oamenii au început să sară pe geam sau să coboare cu cearşafuri. Unii dintre ei s-au oprit pe instalaţiile de aer condiţionat, în aşteptarea pompierilor.

Un aparat de sudură vinovat de tragedie

Cea mai tânără dintre victime avea 40 de ani şi cea mai în vârstă, 88. Primele date din anchetă arată că, de la un aparat de sudură ar fi sărit scântei peste o vopsea inflamabilă, folosită la renovarea clădirii. Printrei cei arestaţi se află şi un inginer al firmei de construcţii care efectua lucrările. Acum, autorităţile din Beijing vor să verifice dacă sunt respectate normele de protecţie la foc în clădirile de interes public.

Vom face tot posibilul să eliminăm toate riscurile. Vom lucra pe mai multe niveluri: în şcoli, în unităţi sanitare, sanatorii, şi orfelinate.

Deşi spitalul, deschis în 1993, este un spital privat, autorităţile din Beijing sunt acuzate că au comunicat defectuos şi au încercat să ascundă detalii ale tragediei. Abia marţi seara a fost făcut primul bilanţ al victimelor. Iar familiile pacienţilor transferaţi au aşteptat ore în şir să afle unde sunt cei dragi. Imaginile care au fost publicate pe reţelele sociale au fost şterse. Iar jurnaliştii spun că fost lăsaţi să filmeze foarte puţin, după care li s-a interzis accesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Incendiul din spitalul din Beijing ar fi pornit de la un aparat de sudură. Tragedia s-a soldat cu 29 de morți și 80 de răniți. 12 persoane au fost arestate