Antena Meniu Search
x

Incertitudine FĂRĂ PRECEDENT în Franţa. Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, francezii NU ştiu cu cine să voteze

Cu o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, 43% dintre alegători încă nu ştiu cu cine să voteze, arată un sondaj de opinie. Rezultatele relevă incertitudinea din jurul campaniei electorale.

Cu o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, 43% dintre alegători încă nu ştiu cu cine să voteze, arată un sondaj de opinie. Rezultatele relevă incertitudinea din jurul campaniei electorale.

 În genere, sondajele de opinie arată că Emmanuel Macron, centrist-independent, şi lidera extremei drepte Marine Le Pen ar putea să câştige primul tur de scrutin din 23 aprilie, iar al doilea tur, din 7 mai, ar putea fi câştigat de Macron cu uşurinţă.

Dar sondajul de opinie al Institutului Odoxa pentru postul de radio Franceinfo relevă că 43% dintre alegători nu au ales încă un candidat pentru care să voteze în primul tur de scrutin, ceea ce reflectă, conform institutului, o "incertitudine fără precedent în istoria electorală franceză".

"Nivelul de indecizie cu privire la candidaţi este absolut excepţional", subliniază Odoxa.

Pe acelaşi subiect

Investitorii sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, antieuropean şi antiimigraţie, să câştige alegerile şi să scoată Franţa din zona euro.

Sondajul a relevat că alegătorii potenţiali pentru candidaţii de dreapta - Le Pen şi conservatorul Francois Fillon - sunt mai constanţi în opţiunea lor decât potenţialii alegători ai lui Macron şi cei mai importanţi candidaţi de stânga, Benoit Hamon şi Jean-Luc Mélenchon.

Un procent de 60% dintre potenţialii alegători ai lui Le Pen şi 57% dintre cei ai lui Fillon sunt decişi cu privire la candidatul lor în comparaţie cu 47% pentru Macron, 44% pentru Melenchon şi 40% pentru Hamon, conform sondajului citat.

Citeşte şi: Garderoba lui Francois Fillon, sub lupa procurorilor din Franţa! Hainele scumpe l-ar putea costa libertatea pe candidatul la prezidenţiale

Favorit la începutul campaniei, Fillon a scăzut în sondaje după informaţiile din mass-media de la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit cărora el şi-ar fi plătit soţia Penelope şi doi dintre copii cu mii de euro din fonduri publice pentru locuri de muncă fictive la biroul său pe când era parlamentar.

Sursă: Agerpres.ro

Citeşte şi: Horoscopul zilei, 24 martie! Taurii au noroc "chior" la bani!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Incertitudine FĂRĂ PRECEDENT în Franţa. Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, francezii NU ştiu cu cine să voteze