Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL! Iată ţara în care FEMEILE vor fi obligate să facă ARMATA

O hotărâre a unui parlament şochează întreaga lume, deşi cele mai multe dintre statele europene doresc să renunţe la serviciul militar obligatoriu

O hotărâre a unui parlament şochează întreaga lume, deşi cele mai multe dintre statele europene doresc să renunţe la serviciul militar obligatoriu

Ministrul Apărării din Norvegia a anunţat că au fost adoptate amendamentele necesare pentru extinderea serviciului militar în rândul femeilor.

"Nu avem nevoie de recruţi suplimentari, ci dorim să extindem serviciul militar asupra întregii clase de vârstă, cu scopul de a-i atrage pe cei mai motivaţi şi mai competenţi", a declarat Âne Eriksen Soreide, conform Angerpres. Această hotărâre le va permite femeilor să-şi efectueze serviciul militar obligatoriu începând din vara lui 2016.

În Norvegia, în practică, numărul voluntarilor este mai mare decât cel al posturilor disponibile în armată. În trecut, Ministerul Apărării afirma că vizează atingerea unei cote de 20% femei în rândurile armatei până în 2020. Marţi, Soreide a anunţat că renunţă la un obiectiv numeric în acest sens, limitându-se la a se exprima în favoarea unei "feminizări" mai accentuate a armatei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » INCREDIBIL! Iată ţara în care FEMEILE vor fi obligate să facă ARMATA