Antena Meniu Search
x

India a aprobat vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva coronavirusului, după Marea Britanie şi Argentina

India, a doua cea mai afectată ţară de pandemia de coronavirus, a aprobat oficial vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca. Decizia a fost confirmată de către ministrul informaţiilor, Prakash Javadekar. Oficialul a mai afirmat că alte trei seruri aşteaptă avizul.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.01.2021, 14:40

India devine a treia ţară care aprobă serul, după Marea Britanie și Argentina
India a dat undă verde vaccinului Oxford-AstraZeneca, pentru folosirea de urgenţă - Profimedia Images
  • India a aprobat oficial vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva Covid-19
  • Ţara a înregistrat până în prezent peste 10,3 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

India a dat undă verde vaccinului Oxford - AstraZeneca, pentru folosirea de urgenţă, lucru confirmat de către ministrul Informaţiilor, Prakash Javadekar. Serul a primit aprobarea vineri, aşa cum relatau mai multe surse. 

''India este probabil singura ţara unde cel puţin patru vaccinuri se pregătesc'', a completat oficialul.

Astfel, India devine a treia ţară care aprobă vaccinul Oxford - AstraZeneca, după ce Marea Britanie și Argentina au dat undă verde pentru utilizarea la nivel naţional, potrivit news.ro. 

Autorităţile locale iau în considerare şi autorizarea vaccinurilor dezvoltate de Pfizer-BioNTech, dar şi cel al companiei indiene Bharat Biotech, în condiţiile în care India este a doua cea mai afectată ţară de pe glob de pandemia de coronavirus

Număr mare de infectări

Una dintre cele mai populate ţări din lume, cu peste 1,3 miliarde de locuitori, India a înregistrat până în prezent peste 10,3 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Însă, vestea bună ar fi că rata de infectare a scăzut semnificativ începând cu luna septembrie a anului 2020. Pe primul loc la numărul de cazuri se află Statele Unite. 

Autorităţile locale speră să imunizeze 300 de milioane de oameni în primele şase sau opt luni ale anului 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » India a aprobat vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva coronavirusului, după Marea Britanie şi Argentina