Antena Meniu Search
x

Video India va deveni ţara cu cea mai mare populaţie de pe glob. Indienii îi vor depăşi pe chinezi în cel mult 5 zile

India se grăbeşte să devină ţara cu cea mai mare populaţie de pe glob şi să o depăşească pe China. Populaţia ei va trece de un miliard 425 de milioane de locuitori în cel mult 5 zile. Previziunile anterioare spuneau că asta se va întâmpla undeva pe la sfârşitul deceniului. În noile condiţii, India şi China vor avea cam 3 miliarde de locuitori, adică aproape o treime din populaţia planetei.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 20:52

Vezi și

Populaţia Indiei creşte vertiginos, conform estimărilor făcute de Organizaţia Naţiunilor Unite. Rata natalităţii este mare, două naşteri pentru o femeie, iar în ultimii 30 de ani s-a redus mult mortalitatea infantilă. În acelaşi timp, deşi a renunţat la politica copilului unic, China a înregistrat anul trecut un declin al populaţiei, pentru prima oară în ultimii 60 de ani. "Ne uităm la în jur de 200 de milioane de oameni în plus în India de acum şi până la jumătatea secolului. În India, din fericire, standardele de viaţă vor continua să se îmbunătăţească", a declarat Tim Dyson, profesor de studii ale populaţiei.

India are a cincea economie la nivel mondial, după Statele Unite, China, Japonia şi Germania

Cetăţeanul cu numărul un miliard s-a născut în India în anul 2000. Ţara are acum cel mai mare număr de locuitori cu vârsta între 15 şi 24 de ani din lume, peste 250 de milioane. Pe ei se bazează India pentru a ajunge din urmă China, la nivel economic. În anii 70 ai secolului trecut erau umăr la umăr, dar în 2021, PIB-ul pe cap de locuitor era în China peste 12.500 de dolari, de cinci ori mai mare decât în India. "Dacă tinerii noştri muncesc din greu, vor întări situaţia economică a Indiei", a declarat Devender Sharma, om de afaceri.

India are a cincea economie la nivel mondial, după Statele Unite, China, Japonia şi Germania. Creşterea populaţiei sale va avea impact la nivel global. Tot mai multe companii multinaţionale îşi mută operaţiunile în India. Cu toate astea, 80% din locuitori au locuri de muncă prost plătite, iar diferenţele dintre rural şi urban sunt foarte mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » India va deveni ţara cu cea mai mare populaţie de pe glob. Indienii îi vor depăşi pe chinezi în cel mult 5 zile