Antena Meniu Search
x

Moment istoric. ONU: Populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei săptămâna aceasta

India va depăși China și va deveni cea mai populată țară din lume până la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat Organizația Națiunilor Unite, potrivit BBC. Populația Indiei ar urma să ajungă la 1.425.775.850 de persoane până la sfârșitul lunii aprilie, arată noile informații.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 07:56

stradă aglomerată din India
Populația Indiei ar urma să ajungă la 1.425.775.850 de persoane până la sfârșitul lunii aprilie - Profimedia

Săptămâna trecută, un alt organism al ONU a prezis că India va depăși China până la jumătatea acestui an. Națiunile asiatice au reprezentat mai mult de o treime din populația globală timp de peste 70 de ani „China va ceda în curând statutul său de lungă durată de cea mai populată țară din lume", a anunțat Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU (DESA).

India va depăşi China cu aproape 3 milioane de locuitori

Organismul ONU pentru populație a estimat săptămâna trecută că India va avea cu 2,9 milioane de locuitori mai mult decât China până la mijlocul anului 2023, relatează Mediafax.

Rata de natalitate a Chinei a scăzut în ultima vreme, iar anul trecut populația a scăzut pentru prima dată din 1961 încoace. Populația Chinei ar putea scădea sub 1 miliard de locuitori înainte de sfârșitul secolului, potrivit DESA. În schimb, experții se așteaptă ca populația Indiei să continue să crească timp de câteva decenii.

Populaţia lumii a depășit 8 miliarde de locuitori

În noiembrie, aul trecut, populația lumii a depășit 8 miliarde de locuitori. Totuși, creșterea nu mai este la fel de rapidă ca înainte și a ajuns la cel mai lent ritm din 1950 încoace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Moment istoric. ONU: Populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei săptămâna aceasta