Antena Meniu Search
x

Europa se confruntă cu un nou val de infectări cu noul coronavirus

Un nou record de cazuri de coronavirus a fost înregistrat la nivel mondial: aproape 300 de mii de noi infectări în doar 24 de ore. Europa se află în faţa unui nou val pandemic şi încearcă să înăsprească măsurile pentru a putea face faţă. Ca număr de infectări zilnice, Franţa şi Spania arată ca în perioada de carantină, cu peste trei mii de noi cazuri. 

de Redactia Observator

la 17.08.2020, 22:40

Vezi și
  • Autoritățile din mai multe țări din Europa iau măsuri drastice pentru combaterea noului val de infectări cu coronavirus.

Mykonos, cea mai populară insulă a Greciei, închide petrecerile la miezul nopţii, când cluburile, restaurantele, terasele şi magazinele trag obloanele până dimineaţă. Aceleaşi reguli şi în Corfu, Creta, Santorini şi Zakynthos. 

Totodată, adunările de peste 50 de persoane sunt strict interzise. Elenii au spus stop distracţiei, după ce în ultima săptămâna au apărut 1.500 de noi cazuri, cât toată luna trecută.

Turistă din Grecia: Sunt puţin dezamăgită de închiderea de la miezul nopţii. Nu cred că virusul dispare la miezul nopţii. Nu cred că are vreun program.

Stavros Grimplas, proprietarul unui bar: Nu poţi lua o decizie unilaterală şi să închizi toată insula următoarea zi, la miezul nopţii, când toată lumea a venit deja aici, îşi savurează mâncarea, se distrează şi face baie în mare. În acest moment, i-am păcălit. Le-am spus "Veniţi în Grecia" şi Grecia se închide.

În faţa unui pericol iminent, vestul Europei revine la măsurile din timpul carantinei. Considerate zone cu risc ridicat de infectare, cluburile au fost închise complet în Spania şi Italia.

Cu cea mai mare rată de infectare de pe continent, spaniolii rămân cei mai afectaţi de pandemie. Doar săptămâna trecută au fost peste 27 de mii de cazuri. Iar restricţiile au distrus sezonul turistic. Industria a pierdut deja 175 de miliarde de dolari.

Ramon Mas, patronul unui club de noapte: Sezonul turistic este pierdut. Şi aici facem referire la un oraş precum Barcelona care primea 19 milioane de turişti pe an. Turismul a scăzut cu 97% în oraş. Hotelurile sunt închise.

Italienii au primit interdicţie la dans atât în spaţii închise, cât şi în aer liber. Iar masca devine obligatorie în spaţiile publice aglomerate, între 18.00 și 06.00.

Alessio D'Amato, consilier pe probleme de sănătate Lazio: Regulile trebuie respectate! Nu poţi să nu le respecţi timp de 15 zile şi să mergi să dansezi în cluburi, iar apoi asistenţii noştri să vină să-ţi facă testul!

Depăşite de situaţie, autorităţile germane propun interzicerea evenimentelor sociale după ce au ajuns la concluzia că sunt principala sursă de transmitere a virusului. Iar Franţa vrea testarea tuturor persoanelor sub vârsta de 40 de ani, după ce majoritatea cazurilor au fost înregistrate în randul tinerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Europa se confruntă cu un nou val de infectări cu noul coronavirus