Antena Meniu Search
x

Spania, cele mai puține decese și infectări noi cu coronavirus raportate în ultimele șapte săptămâni

Autoritățile spaniole au dat publicității, în cursul zilei de duminică, un nou raport despre evoluția pandemiei de coronavirus în această țară.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.05.2020, 13:28

Spania a raportat mai puțin de 1.000 de infectări noi pentru ultimele 24 de ore
Spania a ajuns la aproape 250.000 de infectări cu noul coronavirus - Hepta
  • Spania a avut 838 de infectări noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Spania a ajuns la 25.264 de decese provocate de coronavirus.

Iar cifrele sunt cu adevărat încurajatoare, în condițiile în care au fost raportate doar 838 de infectări noi și 164 de decese provocate de coronavirus.

Conform El Pais, sunt cele mai mici cifre raportate pentru o zi din ultimele șapte săptămâni. Doar la debutul pandemiei de coronavirus, când autoritățile spaniole abia începeau să centralizeze datele despre infectări și decese, s-au mai raportat cifre atât de mici.

De exemplu, numărul infectărilor noi este cu circa 27% mai mic decât cel raportat sâmbătă, când s-au anunțat 1.147 de infectări cu noul coronavirus.

Numărul de decese raportat duminică, 164, este cu aproape 50% mai mic decât numărul de decese raportat sâmbătă, 276.

Totuși, să nu uităm că Spania rămâne una dintre cele mai afectate țări din lume, după ce a ajuns la 25.264 de decese provocate de coronavirus și aproape 250.000 de infectări cu noul coronavirus.

Rămâne de văzut dacă cifrele în scădere raportate în ultimele zile reprezintă un trend sau au fost doar rezultatul unui număr mai mic de teste efectuate în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Spania, cele mai puține decese și infectări noi cu coronavirus raportate în ultimele șapte săptămâni