Antena Meniu Search
x

Instructie militara intr-o gradinita din Taiwan

Conducerea unei gradinite din Taiwan si-a propus sa stimuleze dezvoltarea copiilor prin metode de-a dreptul spartane. Elevii intre trei si sase ani trec prin antrenamente inspirate din pregatirea puscasilor marini si a altor militari de elita.

Vezi și

Parintii sunt incantati, iar multi isi trimit copiii sa continue instructia si dupa ce trec de varsta gradinitei.

Totul seamana cu instructia de front si pregatirea fizica a unei subunitati militare, numai ca baietii si fetele in tinuta de camuflaj au numai cativa ani. Dar, la ordinele insotite de batai de toba, ei executa, fara sa cracneasca, exercitii si acrobatii din cele mai indraznete pentru varsta lor.

Programul de antrenament este adaptat dupa cel al trupelor speciale, cu scopul declarat de a-i intari la trup si la suflet pe micii elevi.

Pentru copii, programul este, intr-un fel si o joaca. Dar ei stiu ca, daca nu-l duc la bun sfarsit, raman fara certificatul de absolvire a gradinitei si se fac de ras. Iar multi parinti sunt atat de entuziasmati incat ii trimit sa continue instructia pana la 12 ani, oricat de greu le-ar fi.

La sedinte sunt mereu prezenti medici si profesori de gimnastica, pentru a preveni orice accident. Educatorii sustin ca, pe langa pregatirea fizica, exercitiile stimuleaza si dezvoltarea mintala a copiilor, le sporesc increderea in sine si, nu in ultimul rand, ii obisnuiesc sa asculte de cei mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Instructie militara intr-o gradinita din Taiwan