Antena Meniu Search
x

Insulele Bermude, ocolite de uraganul Fiona, dar "măturate" de rafale puternice. Mii de persoane, fără curent electric

Rafale de vânt de 160 de km/h şi ploi torenţiale au lovit vineri dimineaţă Insulele Bermude, lăsând mii de persoane fără electricitate, în timp ce uraganul Fiona, după ce a provocat ravagii în Caraibe, a ocolit micul arhipelag din Oceanul Atlantic, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 16:28

- Profimedia

În jurul orei 06:00 (09:00 GMT), centrul uraganului se afla la circa 250 de km nord-vest de teritoriul britanic, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statelor Unite (NHC), care a retrogradat Fiona de la uragan de categoria 4 pe scala Saffir-Simpson (care include cinci niveluri) la categoria 3. Peste 7.000 de persoane erau private de curent electric în dimineaţa zilei de vineri, potrivit autorităţilor, care se tem de pagube în zonele de coastă.

Insulele Bermude, ocolite de uraganul Fiona, nu scapă de furia naturii

Şcolile au fost închise vineri, iar guvernul a anunţat deschiderea unui centru de cazare de urgenţă. Circulaţia autobuzelor şi a feriboturilor a fost suspendată de joi seara, relatează Agerpres.

Joi seara, din cauza rafalelor de vânt puternice şi a valurilor din ce în ce mai mari, locuitorii, după ce au strâns şezlongurile şi umbrele de soare şi au baricadat vitrinele magazinelor în urma alertei de uragan lansate de autorităţi, s-au refugiat în locuinţe. "Acest uragan va fi mai rău decât ultimul", a afirmat Richard Hartley, proprietarul unui magazin din capitala Hamilton.

Fiona, care în cele din urmă a ocolit arhipelagul în timp ce scădea în intensitate, poate produce rafale de vânt la mai mult de 100 km de centrul său, unele ajungând până la 210 km/h, potrivit NHC. În Bermude, un mic arhipelag de 54 km2, cu 64.000 de locuitori, NHC prognozase ploi abundente, de până la 100 mm, şi "valuri mari, distructive".

Teritoriul, situat la o mie de kilometri de Statele Unite şi obişnuit cu uraganele, este unul dintre cele mai izolate locuri din lume, ceea ce face aproape imposibilă orice evacuare în caz de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Insulele Bermude, ocolite de uraganul Fiona, dar "măturate" de rafale puternice. Mii de persoane, fără curent electric