Antena Meniu Search
x

Galerie foto Uraganul Fiona, mai puternic, după ce a devastat insula Puerto Rico şi Republica Dominicană. Patru oameni au murit

Uraganul Fiona se deplasează în Marea Caraibelor şi devine şi mai puternic după ce a devastat insula Puerto Rico şi Republica Dominicană. 

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 13:55

Vezi și

În Puerto Rico, doi oameni şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de furtună, iar alţi doi au murit din cauze naturale după ce au fost evacuaţi în grabă din locuinţe. 90% din localnici au rămas fără curent electric, iar 70% dintre gospodării au rămas fără apă potabilă. Ploile, care continuă şi după trecerea uraganului, au provocat inundaţii "de proporţii istorice", spune guvernatorul insulei care aparţine Statelor Unite. Pagubele sunt considerabile şi în Republica Dominicană, mai ales în cartierele sărace, în timp ce hotelurile care găzduiesc numeroşi turişti străini par să fi rezistat uraganului.

Uraganul de categoria 2 va deveni probabil un uragan de categoria 3

Uraganul de categoria 2 va deveni probabil un uragan de categoria 3 pe măsură ce se deplasează prin apele calde ale Caraibelor spre Turks şi Caicos. Fiona a fost ridicat la categoria 2, cu vânturi de 169 km/h, de către Centrul Naţional pentru Uragane, luni seara, potrivit News.ro.

Marţi, centrul lui Fiona este aşteptat să treacă în apropierea sau la est de arhipelag, care face obiectul unei avertizări de uragan în vigoare, a declarat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA. Condiţii de furtună tropicală erau aşteptate şi în Bahamas. După ce a strabatut Puerto Rico, Fiona a atins pământul în Republica Dominicană, în apropiere de Boca Yuma, la ora locală 3:30, potrivit NHC. Centrul furtunii a atins coasta de nord a insulei Hispaniola înainte de prânz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Uraganul Fiona, mai puternic, după ce a devastat insula Puerto Rico şi Republica Dominicană. Patru oameni au murit