Antena Meniu Search
x

Stare de alertă maximă în Italia, din cauza ploilor abundente

La Roma, şase imigranţi romi au fost salvaţi de pompieri după o alunecare de teren care le-a avariat locuinţele.

Vezi și

Roma a fost lovită de un adevărat bombardament cu apă: în numai 12 ore, precipitaţiile au măsurat între 90 şi 130 de litri pe metru pătrat.

Numeroase străzi periferice şi chiar unele sectoare din autostrada de centură au fost inundate.

În unele cartiere, oamenii s-au refugiat pe acoperişurile caselor pentru a scăpa de înec.

O tragedie a fost evitată ca prin minune nu departe de Vatican, unde o alunecare de teren a avariat câteva barăci locuite de imigranţi romi.

Şase persoane, a căror naţionalitate nu a fost precizată, au fost evacuate de pompieri.

Câteva staţii de metrou au fost temporar închise. La Volterra, la nord de Roma, un tren a deraiat din cauza terasamentului slăbit de ape, dar nimeni nu a fost rănit.

Situaţia este şi mai gravă în Toscana. Sub presiunea fluviului Arno, umflat de ploi, digurile au cedat în câteva puncte şi uriaşe suprafeţe de teren sunt inundate.

Aproape 1300 de oameni au fost evacuaţi. Fluviul ameninţă acum oraşul Pisa, unde militarii sunt mobilizaţi la întărirea digurilor.

Într-un alt oraş istoric, Volterra, zidul cetăţii medievale s-a prăbuşit pe o lungime de câteva zeci de metri, din cauza ploilor.

Şi mai la nord, în munţii Alpi, ninsorile abundente şi pericolul de avalanşe sunt cele care menţin autorităţile şi localnicii în alertă.

Guvernul italian este informat permanent de evoluţia situaţiei. Sfârşitul de săptămână rămâne sub semnul apei: protecţia civilă a emis un nou avertisment de ploi torenţiale şi posibile noi situaţii critice în nordul şi estul ţării. ilustrat tot cu inundaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Stare de alertă maximă în Italia, din cauza ploilor abundente