Antena Meniu Search
x

UPDATE: Bilanţul infernului apelor din Bulgaria: 14 morţi

UPDATE: Ploile au făcut prăpăd în Bulgaria! Bilanţul inundaţiilor devastatoare a ajuns la 14 morţi. Alţi trei oameni sunt în continuare dispăruţi.

Vezi și

 UPDATE: Ploile au făcut prăpăd în Bulgaria! Bilanţul inundaţiilor devastatoare a ajuns la 14 morţi. Alţi trei oameni sunt în continuare dispăruţi.

Mulţi români au fost prinşi în urgia din Bulgaria. 13 oameni au murit, luaţi pe sus de puhoaiele care s-au format pe străzile din Varna, acolo unde din cer au căzut şi 100 de litri pe metrul pătrat în câteva ore. Românii aflaţi în vacanţă aici au cerut ajutorul autorităţilor române.

E mijlocul lui iunie! Pe litoralul bulgăresc unde sute de mii de români vin în fiecare vară a venit potopul. La doi paşi de România, au căzut din cer 200 de litri de apă pe metru pătrat în doar 6 ore.

Cât pentru patru luni. Turiştii români din Albena şi Diuni au sunat cu zecile la linia de urgenţă a Ministerului român de Externe pentru a cere ajutor. Au fost pur şi simplu încolţiţi de ape. La consulatul român telefoanele sună fără oprire. Vor să se întoarcă acasă, dar le e frică şi vor să ştie pe unde să o ia.

În Varna, cel mai mare oraş bulgăresc de la Marea Neagră, a fost decretată stare de urgenţă. Străzile au devenit râuri învolburate, iar în urma torenţilor s-au aşternut scene apocaliptice: maşini strivite unele de altele, bolovani şi trunchiuri de copaci în centrul oraşului. 13 oameni au murit, printre care 2 copii.

Situaţia rămâne critică chiar dacă lucrurile încep să se mai liniştească. Încă sunt oameni dispăruţi! Fără doar şi poate, defrişările ilegale, care se fac peste tot în ţară, ar fi un motiv pentru cele întâmplate.

Apa a ajuns printre blocuri şi la un metru înălţime şi a împins zeci de maşini de pe drum. Probleme sunt şi pe una dintre principalele rute care asigură legătura între România şi Turcia.

Şoseaua intens circulată, inclusiv de români, a fost închisă. Luni va fi zi de doliu naţional în memoria victimelor inundaţiilor. Iar răul nu a trecut. Autorităţile au instituit cod galben de ploi în regiunile Burgas, Varna şi Dobrici. Iar ministerul de Externe de la Bucureşti le recomandă cetăţenilor români să evite zonele inundate, dacă merg în Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » UPDATE: Bilanţul infernului apelor din Bulgaria: 14 morţi