Antena Meniu Search
x

Inundaţii masive în Georgia: 12 morţi şi zeci de dispăruţi la Tbilisi

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din capitala georgiană Tbilisi, a declarat duminică ministrul georgian de Interne, Vahtang Gomelauri

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute în urma inundaţiilor din capitala georgiană Tbilisi, a declarat duminică ministrul georgian de Interne, Vahtang Gomelauri

Premierul Irakli Garibaşvili a anunţat că luni a fost decretată zi de doliu pentru persoanele care au muri în inundaţiile produse de ploile torenţiale din capitala georgiană.

"Din păcate, există victime şi, în numele Guvernului, aş vrea să transmit condoleanţe familiilor celor morţi", a declarat el. "În memoria acestor persoane, ziua de 15 iunie a fost declarată zi de doliu în Georgia", a adăugat premierul, potrivit Antena3.

La rândul său, preşedintele Ghiorghi Margvelaşvili a vizitat districtul din Tbilisi cel mai grav afectat de inundaţii, transmite Interfax.

"Este o mare tragedie să pierzi un membru al familiei", le-a spus el jurnaliştilor. "Situaţia este dificilă dar poate fi depăşită. Străzile pot fi curăţate. Totul va fi restabilit. Dar din nefericire, este imposibil să îi aducem înapoi pe cei care au murit", a declarat Margvelaşvili, transmiţând condoleanţe familiilor victimelor.

Potrivit ministrului georgian de Interne, cel puţin 12 persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute în cele mai grave inundaţii produse la Tbilisi în ultimii 50 de ani, provocate de ploile torenţiale abundente.

Acestea au provocat pagube importante în Tbilisi, grădina zoologică fiind grav afectată. Mai multe animale, între care tigri, lei, urşi sau lupi au fugit din cuştile lor, iar eforturile de a le captura sunt în desfăşurare, a precizat primarul capitalei, David Narmania.

"Nu toate animalele care au fugit de la grădina zoologică au fost prinse. Prin urmare, cer populaţiei să nu iasă în oraş dacă nu este presată de nevoi urgente", a declarat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Inundaţii masive în Georgia: 12 morţi şi zeci de dispăruţi la Tbilisi