Învață să faci PÂINE de casă FĂRĂ FĂINĂ
Deși în ultima vreme au apărut tot felul de rețete de pâine sănătoasă, preparată din diverse tipuri de făină (neagră, de secară, integrală, cu cereale), acesta nu fac altceva decât să schimbe gustul și conținutul nutritiv al produsului clasic
Deși în ultima vreme au apărut tot felul de rețete de pâine sănătoasă, preparată din diverse tipuri de făină (neagră, de secară, integrală, cu cereale), acesta nu fac altceva decât să schimbe gustul și conținutul nutritiv al produsului clasic
Încearcă rețeta de pâine fără făină! Este o rețetă simplă, care completează compoziția printr-un mix de semințe, măcinate fin și care va înlocui făina obișnuită utilizată în industria de panificație.
Ai nevoie de: 90 g semințe de in, 90 g semințe de floarea soarelui, 90 g de nuci, 50 g semințe de dovleac, 50 g semințe de susan, 4 ouă, 100 ml de apă, jumătate de linguriță de bicarbonat și puțină sare.
Măcinați, pe rând, semințele până obțineți o pulbere fină. La rândul lui, va fi măcinat și miezul de nucă. Amestecați bine și adăugați bicardonatul de sodiu, ouăle și apa. Amestecați și adăugați puțină sare. Când totul s-a omogenizat, puneți aluatul obținut într-o tavă de pâine și introduceți totul în cuptorul preîncălzit pentru cca 50 de minute.
Pâinea reprezintă un aliment de bază, prezent zilnic pe mesele românilor, și care trebuie să fie cât se poate de sănătos și sățios.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰