Antena Meniu Search
x

Irlanda impune începând de astăzi noi restricţii. Cum luptă Europa împotriva variantei Omicron

Restricții mai stricte care vizează limitarea răspândirii variantei Omicron au intrat în vigoare, începând de astăzi, în Irlanda.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 13:35

Noi restricţii în Irlnda
Noi restricţii în Irlnda - Shutterstock

De luni, locurile de ospitalitate și culturale, inclusiv pub-urile, restaurantele, cinematografele și teatrele, trebuie să se închidă până la ora 20:00. Măsurile vor rămâne în vigoare cel puțin până pe 30 ianuarie, potrivit BBC.

Tony Holohan, directorul medical din Irlanda, a declarat că măsurile sunt esențiale pentru protejarea sănătății publice. Vorbind la RTÉ's Morning Ireland, el a spus că restricțiile vor „ajuta la reducerea” contactelor sociale și transmiterii virusului. „Desigur, în perioada Crăciunului, familia, prietenii și prietenii apropiați sunt importanți pentru noi și fiecare trebuie să ne limităm angajamentele cât mai mult posibil la acele grupuri mici de oameni și să nu ne întâlnim cu mai multe grupuri de oameni din întreaga lume în perioada de Crăciun”.

Ţările europene se închid una câte una

Holohan a spus că dacă oamenii respectă noile restricții, impactul răspândirii virusului va scădea semnificativ.În weekend, el a spus că varianta Omicron este acum varianta dominantă Covid-19 în Irlanda. Alte 5.124 de cazuri de coronavirus au fost raportate duminică în Irlanda. Au fost 436 de pacienți cu Covid-19 internaţi în spitale, 107 persoane fiind tratate în unități de terapie intensivă.

În lume, ţările întăresc restricţiile pe măsură ce varianta puternic mutată se răspândește. În Europa, Franța și Germania se numără printre cele care au emis restricții de călătorie, iar Țările de Jos au impus o nouă carantină, acum, în apropiere de Crăciun . Guvernele își intensifică, de asemenea, programele de vaccinare de rapel împotriva Covid, după ce cercetătorii au spus că doza suplimentară ar putea oferi aproximativ 85% protecție împotriva bolilor severe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Irlanda impune începând de astăzi noi restricţii. Cum luptă Europa împotriva variantei Omicron