Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Israel susţine că a distrus în mare parte capacitatea de apărare a Iranului. Egiptul propune un armistiţiu de două zile în Gaza

Israelul spune că atacul de sâmbătă asupra Iranului a distrus în mare parte capacitatea de apărare a ţării, în timp ce Iranul promite răzbunare. În tot acest timp, mai mulţi negociatori s-ar fi întâlnit la Doha pentru a discuta despre un armistiţiu. Preşedintele Egiptului a propus tot ieri o încetare a focului pentru două zile în Gaza, ca să schimbe patru ostatici israelieni ai Hamas pentru unii prizonieri palestinieni. În Israel, un om a murit, iar alţi 34 au fost răniţi după ce un camion a intrat intenţionat într-un autobuz aflat într-o staţie.

de Redactia Observator

la 28.10.2024 , 08:28

Război în Orientul Mijlociu. Atacul de sâmbătă asupra Iranului a fost un succes, spune premierul Israelului. Chiar şi aşa, nu a dat nici acum mai multe detalii în legătură cu zonele lovite. "Am deteriorat puternic capacitatea de apărare a Iranului şi capacitatea de a produce rachetele care sunt îndreptate către noi", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. La rândul său, preşedintele iranian a promis că ţara sa nu va da înapoi şi va răspunde pe măsură.

Negociatori din Statele Unite, Israel şi Qatar s-ar fi întâlnit pentru a discuta despre un armistiţiu în Fâşia Gaza

Israelul a continuat însă să bombardeze Gaza şi Liban. Numai ieri, 53 de oameni au fost ucişi în enclavă, în timp ce atacurile aeriene au luat viaţa a 21 de libanezi. Negociatori din Statele Unite, Israel şi Qatar s-ar fi întâlnit ieri la Doha pentru a discuta despre un armistiţiu în Fâşia Gaza. "Egiptul, în ultimele zile, a făcut un efort pentru a lansa o iniţiavă care avea ca scop încetarea focului pentru două zile, în care patru ostatici sunt daţi la schimb pentru câţiva prizonieri din închisorile israeliene", a declarat Abdel Fattah el-Sissi, preşedintele Egiptului.

Vezi și

Negocierile vin în contextul în care un om a murit, iar alţi 34 au fost răniţi după ce un camion a intrat intenţionat într-un autobuz care se oprise pentru a lăsa călătorii în staţie. Incidentul a avut loc în apropiere de Tel Aviv, iar şoferul camionului a fost împuşcat de civili. Este vorba de un bărbat cu cetăţenie arabă şi israeliană şi poliţia crede că este vorba despre un atac terorist.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?
Observator » Ştiri externe » Israel susţine că a distrus în mare parte capacitatea de apărare a Iranului. Egiptul propune un armistiţiu de două zile în Gaza