Antena Meniu Search
x

Israel va extinde vaccinarea cu a treia doză anti-COVID la persoanele peste 50 de ani, din cauza tulpinii DELTA

Israelul extinde vaccinare în faţa ameninţării provocate de tulpina DELTA. Toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani vor putea face doza a treia.

de Redactia Observator

la 13.08.2021, 18:13

persoană vaccinată cu a treia doză, în Ierusalim
Israel va extinde vaccinarea cu a treia doză anti-COVID la persoanele peste 50 de ani, din cauza tulpinii DELTA - Profimedia Images

Israelul a fost unul dintre liderii mondiali în campania de vaccinare a populaţiei sale la începutul acestui an. Dar, în ultimele săptămâni, a înregistrat o creştere a cazurilor ca urmare a răspândirii variantei foarte contagioase Delta. Noua tulpină a dus la probleme chiar şi în rândul persoanelor vaccinate cu doză doze, relatează Reuters.

Luna trecută, Israelul a început să ofere a treia doză persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, devenind prima ţară din lume care face acest lucru. Campania a fost extins vineri, iar vaccinarea cu a treia doză se va aplica pentru toate persoanele cu vârsta peste 50 de ani şi lucrătorii din domeniul sănătăţii.

Autorităţile de reglementare din Europa şi Statele Unite nu au recomandat încă o nouă doză de vaccin

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au cerut naţiunilor să se abţină de la administrarea dozelor suplimentare, spunând că este mai important să fie inoculate persoanele din ţările mai sărace care nu avut până în prezent acces la o vaccinare la scară largă.

Statele Unite au respins din start propunerea, imediat după ce a fost făcute publică. În Europa, cele două puteri principale, Germania și Franța, și-au confirmat intenția de a demara campania de vaccinare cu a treia doză din septembrie, primele persoane vizate fiind cele vulnerabile. Comisia Europeană s-a spălat pe mâini și s-a limitat în a transmite că decizia depinde de autoritățile naționale.

OMS a urmărit prin această propunere să îmbunătățească accesul la vaccinuri. Distribuția nu e fost egală și a cântărit în favoarea principalelor puteri economice de pe planetă, care au monopolizat 80% din dozele disponibile până acum. Conform datelor Națiunilor Unite, în țările dezvoltate 51,5% din populație a fost deja vaccinată, comparativ cu 1,36% în țările sărace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Israel va extinde vaccinarea cu a treia doză anti-COVID la persoanele peste 50 de ani, din cauza tulpinii DELTA