Antena Meniu Search
x

Israelul extinde campania de vaccinare anti-Covid în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani

Israelul, care se numără printre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid din lume, extinde campania de imunizare împotriva coronavirusului. Pe listă au fost incluşi şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Guvernul a anunţat că acest lucru ar facilita susţinerea examenelor şcolare.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.01.2021, 18:09

Decizia va contribui la începerea susţinerii examenelor şcolare
Israelul a anunţat extinderea campaniei de vaccinare în rândul adolescenţilor - Profimedia Images
  • Autorităţile din Israel doresc începerea vaccinării tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani
  • Decizia va contribui la începerea susţinerii examenelor şcolare

Israelul extinde campania de vaccinare împotriva coronavirusului şi în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat că, începând din 19 decembrie, 25% din populaţia ţării a primit cel puţin o doză de vaccin, notează news.ro, citând surse BBC. În prezent, vaccinarea este disponibilă pentru persoane cu vârste de peste 40 de ani.

Extinderea campaniei de vaccinare în rândul adolescenţilor

Însă, a fost luată decizia ca pe listă să fie incluse şi alte persoane. Un purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei a spus că vaccinarea adolescenţilor din grupa de vârstă 16-18 ani va permite revenirea lor la cursuri şi implicit susţinerea examenelor.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care se află într-o campanie pentru realegere, a anticipat că Israelul va ieşi din pandemie până în luna februarie. În prezent, ţara se află în a treia carantină naţională.

De la începutul pandemiei, în Israel au fost înregistrate peste 590.000 de contaminări cu SARS-CoV-2 şi peste 4.300 de decese asociate, potrivit datelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Israelul extinde campania de vaccinare anti-Covid în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani