Antena Meniu Search
x

Video Israelul, lovit de rachete trase din Liban. Liderul Hezbollah ar putea să declare război Israelului

Război Israel - Hamas. Încă un român, răpit de teroriștii Hamas. Astfel, numărul românilor despre care se știe că sunt ținuți ostatici în enclava asediată a ajuns la patru. Între timp, bombardamentele continuă în Israel. Doi oameni au fost răniţi seara trecută în oraşul israelian Kiryat Shmona, în urma unui atac cu rachete lansate dinspre Liban. Liderul grupării Hezbollah va avea astăzi primul său discurs de la începerea războiului, iar mai toţi liderii importanţi ai lumii se aşteaptă la o declaraţie de război la adresa Israelului.

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 08:49

Vezi și

Străzile din nordul Israelului au fost din nou distruse şi cuprinse de flăcări. Aripa militară a grupării Hamas afirmă că a tras 12 rachete din Liban spre orașul Keryat Shmona. Doi oameni au fost răniţi. Camerele de supraveghere ale unui magazin au surprins momentul bombardamentului. Tot în nord, au avut loc mai multe schimburi de focuri între armata israeliană şi militanții Hezbollah în ultimele săptămâni. Ca răspuns la orice escaladare din partea Hezbollah la granița de nord, Israelul va răspunde cu acțiuni, şi nu prin cuvinte.

În Gaza sunt 242 de ostatici

"Politica este clară: vom reacționa la orice tentativă de atac și vom distruge orice echipă care va încerca să se infiltreze sau să deschidă focul asupra teritoriului israelian", a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, va face astăzi primele sale declarații publice de când gruparea palestiniană Hamas și Israelul au intrat în război, un discurs care va fi analizat cu atenție pentru a găsi indicii despre cum ar putea evolua rolul grupului în conflict. De cealaltă parte, reprezentanţii SUA au reușit să scoată joi din Gaza mai mulţi americani.

"Astăzi am aflat că 74 de americani cu dublă cetățenie se întorc acasă. Vă mulțumesc", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. Între timp, ofensiva terestra a israelienilor se amplifică. Forțele militare din Gaza au fost încolţite din mai multe direcții. "Am trecut deja de periferia orașului Gaza. Facem progrese. Avem, de asemenea, pierderi dureroase. Fiecare soldat care cade înseamnă o viață, iar inimile noastre sunt alături de familiile acestora", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Forțele israeliene luptă în Gaza și se concentrează pe distrugerea Hamas și depun toate eforturile pentru a aduce acasă toți ostaticii.

"Luptătorii Forțelor de Apărare Israeliene au împânzit orașul Gaza, centrul organizației teroriste Hamas. În ultimele ore, artileria și forțele de infanterie, în cooperare cu forțele aeriene, au atacat baze, cartiere, puncte de concentrare și alte infrastructuri teroriste folosite de Hamas și teroriștii săi", a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF. Potrivit ministerului Sănătăţii din Gaza controlată de Hamas, o mie de oameni au murit, au fost răniţi sau sunt daţi dispăruţi după atacurile asupra taberei de refugiaţi Jabalia. ONU acuză că sunt echivalentul unor crime de război.

"În mod cert, dreptul internațional nu este respectat de niciuna dintre părțile în acest conflict", a declarat Donatella Rovera, Amnesty International. Cel mai recent bilanţ din Gaza este de peste 9.000 de morţi şi 32.000 de răniţi, conform ministerului Sănătăţii controlat de Hamas. În Gaza sunt 242 de ostatici. Printre ei şi 4 cetăţeni români. La Bucureşti, ieri, zeci de oameni au participat la un miting în semn de solidaritate cu Israel şi pentru a cere eliberarea prizonierilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Israelul, lovit de rachete trase din Liban. Liderul Hezbollah ar putea să declare război Israelului