Antena Meniu Search
x

Video Israelul, paralizat de proteste. 400.000 de oameni se opun reformei care îngrădeşte puterea judecătorilor şi dă liber deciziilor guvernamentale

Israelul este paralizat de protestele faţă de reforma sistemului judiciar, care îngrădeşte puterea judecătorilor şi dă liber deciziilor guvernamentale. Aproape 400.000 de oameni au ieşit din nou pe străzi în marile oraşe şi au blocat autostrăzile. Mitingurile vin la câteva zile după ce un sondaj arată că aproape un sfert din populaţie vrea să emigreze din cauza schimbărilor legislative. 

de Redactia Observator

la 30.07.2023, 19:36

Vezi și

La Tel Aviv, două sute de mii de oameni au blocat tot oraşul. Cu torţe şi steagurile Israelului, protestatarii au umplut străzile a 30-a săptămână la rând. Mitinguri au fost, însă, în toată ţara. Organizatorii au anunţat 150 proteste. Multe au blocat autostrăzile.

Mai mulţi protestatri au fost reţinuţi de poliţişti. Iar la Tel Aviv o maşină a intrat în mulţimea adunată pe şosea.

A fost primul weekend de proteste după ce parlamentul a votat un proiect de lege controversat

Acesta a fost primul weekend de proteste după ce parlamentul a votat un proiect de lege controversat. Curtea Supremă nu va mai putea să anuleze decizile guvernului. Opoziţia a ieşit din sală, dar premierul Beniamin Netanyahu promite noi negocieri.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: În zilele următoare, coaliţia de guvernare va contacta opoziţia ca să avem un dialog între noi. Suntem gata să discutăm totul şi să facem asta în vacanţa parlamentară ca să ajungem la un acord complet. Dacă este necesar, suntem gata să prelungim discuţiile până în noiembrie.

Un sondaj publicat săptămâna aceasta susţine că doi din 10 israelieni se gândesc să plece din ţară din cauza acestor schimbări de legislaţie. Iar 7 din 10 start-up-uri au început să îşi mute activitatea în străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Israelul, paralizat de proteste. 400.000 de oameni se opun reformei care îngrădeşte puterea judecătorilor şi dă liber deciziilor guvernamentale