Antena Meniu Search
x

Italia nu va mai administra vaccinul AstraZeneca persoanelor sub 60 de ani

Italia a anunțat că va înceta să le mai administreze vaccinul Oxford/AstraZeneca persoanelor cu vârsta sub 60 de ani, iar cei care au primit deja prima doză vor fi imunizaţi cu un alt vaccin pentru completarea ciclului, informează The Guardian.

de Redactia Observator

la 12.06.2021, 17:46

Ilustratie doza vaccin
Italia nu va mai vaccina cu AstraZeneca persoanele sub 60 de ani - Profimedia

Schimbarea vine după ce în aprilie, Agenţia Europeană a Medicamentului a descoperit că există o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge apărute la unii dintre pacienți. Cu toate acestea, reprezentanţii au subliniat că beneficiile serului sunt mai mari decât riscurile. În urma unei cercetări efectuate în Marea Britanie, s-a descoperit că probabilitatea apariţiei cheagurilor de sânge este la 1 din 250.000 de persoane, ceea ce reprezintă o valoare exterm de mică.

"Situaţia epidemiologică schimbată a dus la reevaluarea ratei riscuri-beneficii pentru grupele de vârstă în cazul cărora există un risc mai mic să dezvolte forme severe de covid-19”, a anunţat Comitetul Tehnic şi Ştiinţific al guvernului italian.

Administrarea vaccinului AstraZeneca, blocată în primăvară

Italia a blocat administrarea vaccinului AstraZeneca în luna martie, din cauza temerilor cu privire la posibilele efecte adverse, însă după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde, serul a fost aprobat din nou pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

În Italia, rata infectărilor cu coronavirus a scăzut în ultima perioadă, iar de săptămâna viitoare restricţiile vor fi ridicare în mai multe regiuni din țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Italia nu va mai administra vaccinul AstraZeneca persoanelor sub 60 de ani