Antena Meniu Search
x

Iulian a mers la cules de sparanghel în Germania, iar acum trăiește un coșmar. A rămas pe drumuri și fără acte

Iulian are 28 de ani și doi copii mici acasă, în România, la Dorohoi. Atras de mirajul unor bani câștigați în străinătate, Iulian a luat drumul Germaniei, să muncească la o fermă de sparanghel.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.04.2020, 08:08

Iulian a mers la cules de sparanghel în Germania, iar acolo a rămas pe drumuri și fără acte - stiridiaspora.ro
  • Iulian a mers la cules de sparanghel în Germania
  • Acolo, tânărul a întâmpinat probleme și a încercat să își schimbe locul de muncă

Iulian are 28 de ani și doi copii mici acasă, în România, la Dorohoi. Atras de mirajul unor bani câștigați în străinătate, Iulian a luat drumul Germaniei, să muncească la o fermă de sparanghel.

Tânărul povestește că a plecat cu contract să lucreze la o fermă în apropiere de Berlin, însă lucrurile nu au fost întocmai așa cum le discutase cu cei care l-au recrutat, potrivit stiridiaspora.ro.

Iulian, 28 de ani: "Eu am venit pe contract la sparanghel, la muncă, acum trei-patru săptămâni. Am fost la primărie, am venit legal. Toate bune bune şi frumoase, am venit la muncă. Aici, ne ţine în carantină trei săptămâni, nu ne dă de muncă, ne dă de mâncare doar dimineaţa şi după-amiază, seara nu”.

În urma unui conflict pe care l-a avut cu ceilalți muncitori români, Iulian a decis să plece de la fermă și să își caute alt loc de muncă. A fost întors din drum și, spune el, a rămas fără acte sub pretextul că patronii îi fac lichidarea.

Iulian, 28 de ani: ”Nu vreţi să îmi daţi buletinul, nu stau sechestrat aici. Am plecat. Apoi, vin iar după mine să mă bage într-o maşină. Ajung înapoi la fermă. Am văzut că nu ies cu ei la capăt, am bătut la uşă, la o casă, au chemat poliţia. A venit poliţia, le-am zis despre ce e vorba. A venit şi patronul fermei, a vorbit ce a vorbit cu poliţia, nu s-a rezolvat nimic".

Românul susține că a încercat să ceară ajutor şi la Ambasadă, însă toate ușile i-au fost închise în nas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Iulian a mers la cules de sparanghel în Germania, iar acum trăiește un coșmar. A rămas pe drumuri și fără acte