Antena Meniu Search
x

Japonia are un nou premier. Fumio Kishida a fost ales de Parlament pentru preluarea funcţiei

Japonezul Fumio Kishida a preluat funcţia de prim-ministru al ţării, luni dimineaţa şi preia sarcina de a conduce a treia cea mai mare economie a lumii, într-o perioadă umbrită de pandemia de coronavirus.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 09:50

Fumio Kishida, noul premier japonez
Fumio Kishida, noul premier japonez - Profimedia

Kishida, în vârstă de 64 de ani, a fost ales preşedintele Partidului Liberal Democrat săptămâna trecută şi a fost confirmat ca cel de-al 100-lea prim-ministru al Japoniei în urma unui vot parlamentar, relatează CNN.

Un liberal moderat considerat drept o mână stabilizatoare, Kishida preia mandatul unei Japonii în care numărul infectărilor cu coronavirus este în continuă creştere, în care economia este stagnantă, populaţia îmbătrâneşte rapid, iar tensiunile cu China sunt în creştere. Kishida a fost ministru de externe al şării din 2012 până în 2017, sub conducerea celui mai îndelungat prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe. El îi succede primului ministru Yoshihide Suga, care a anunţat la începutul acestei luni că nu va candida la alegerile de conducere ale partidului său, din cauza unei scăderi a sprijinului public de care a avut parte în timp ce se lupta să ţină scăzut numărul de cazuri de Covid.

Primul său test major vor fi următoarele alegeri generale, în care va fi imaginea unui partid dur criticat pentru gestionarea pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Japonia are un nou premier. Fumio Kishida a fost ales de Parlament pentru preluarea funcţiei