Antena Meniu Search
x

Japonia eliberează în mare tonele de apă contaminată utilizate pentru tratarea centralei nucleare de la Fukushima, după tragedia din 2011

Autorităţile japoneze au decis să elibereze în mare tonele de apă utilizate pentru traterea centralei nucleare de la Fukushima, după tragedia produsă în martie 2011.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 17:26

Autorităţile japoneze au udat din plin rămăşiţele centralei nucleare de la Fukushima pentru a evita o tragedie şi mai mare
Tragedia de la Fukushima, din 2011, s-a soldat cu mii de morţi - Hepta
  • Mii de persoane au murit după tragedia produsă la Fukushima, în 2011.

În urmă cu un deceniu, un cutremur devastator a pus la pământ o mare parte din centrala nucleară de la Fukushima şi a produs şi valuri tsunami de mari dimensiuni. Tragedia s-a soldat atunci, pe loc, cu peste 2.200 de morţi, însă specialiştii sunt de părere că distrugerea centralei de la Fukushima a produs, de-a lungul timpului, şi alte decese.

Conform France 24, o mare problemă pentru autorităţile japoneze a rămas apa utilizată pentru a trata rămăşiţele centralei nucleare de la Fukushima. Vorbim de peste 1,25 milioane de tone de apă contaminată cu tritiul şi care, de atunci, a fost depozitată în containere de mari dimensiuni.

Cum însă spaţiul avut la dispoziţie pentru a depozita apa contaminată este din ce în ce mai mic, autorităţile japoneze au pregătit luarea unei decizii în privinţa eliminării acesteia. Şi, în ciuda avertismentelor lansate de reprezentanţii asociaţiilor de pescari sau a activiştilor de mediu, autorităţile japoneze se pare că au luat decizia de a elimina apa contaminată direct în mare.

Apa utilizată pentru tratarea centralei nucleare de la Fukushima, contaminată cu tritiu

Autorităţile japoneze se bazează atât pe ideea că tritiul este periculos pentru oameni şi animale doar în cantităţi mari, cât şi pe faptul că apa contaminată va fi, la rândul ei, diluată înaintea de a fi eliberată în mare.

Un anunţ oficial, final, în acest sens este aşteptat să fie făcut săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Japonia eliberează în mare tonele de apă contaminată utilizate pentru tratarea centralei nucleare de la Fukushima, după tragedia din 2011