Antena Meniu Search
x

Imagini ”atunci” și ”acum”: 10 ani de la tsunami-ul care a generat catastrofa de la centrala nucleară de la Fukushima

Se împlininesc 10 ani de la tsunami-ul care a generat catastrofa de la centrala nucleară din Fukushima. Pe 11 martie 2011 un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic din istoria Japoniei, a antrenat un tsunami care a devastat nord-estul țării.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 13:23

Se împlinesc 10 ani de la tsunami-ul care a generat catastrofa de la centrala nucleară din Fukushima. Urmărește în galeria foto imagini ”atunci” și ”acum”. Japonezii vorbesc adesea despre el ca despre ”marele cutremur din est”. Valurile au ajuns la 40 de metri înălțime în regiunea Tōhoku (nord-est) iar în orașul Sendai, capitala prefecturii Miyagi, au avansat aproape 10 km pe uscat cu o viteză de 700 km/oră.

De parca cutremurul și tsunami-ul nu erau de ajuns, a urmat o catastrofă nucleară. A fost afectat sistemul de răcire de la centrala nucleară Fukushima-Daiichi și a dus la emiterea unor importante emisii radioactive în aer, apă şi pe sol în regiunea situată la 220 de kilometri nord-est de Tokyo.

Citește și:

Aproximativ 100.000 de persoane au fost nevoite să-şi abandoneze domiciliul din zonă, iar peste 18.000 au fost ucise în catastrofa naturală de acum 10 ani. Cutremurul s-a produs la ora 14:46 ora Japoniei, la o adâncime de 30 km și a durat 6 minute. A produs pagube totale de 360 de miliarde de dolari. Accidentul de la Fukushima este cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobîl, în Ucraina, în 1986.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imagini ”atunci” și ”acum”: 10 ani de la tsunami-ul care a generat catastrofa de la centrala nucleară de la Fukushima