Antena Meniu Search
x

Japonia, îngropată sub zăpadă

Iarna le pune mari probleme japonezilor la acest început de an. Câteva şosele au fost temporar blocate de troiene şi polei, iar trenurile de mare viteză au întârziat pe unele trasee

Vezi și

Iarna le pune mari probleme japonezilor la acest început de an. Câteva şosele au fost temporar blocate de troiene şi polei, iar trenurile de mare viteză au întârziat pe unele trasee

O femeie şi-a pierdut viaţa şi alte câteva persoane sunt date dispărute după ce s-au încumetat să urce în munţi, chiar şi pe o vreme atât de nefavorabilă.

O femeie de 64 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost surprinsă de răcirea bruscă a vremii, în timpul ascensiunii pe un munte din centrul Japoniei. Alţi doi alpinişti amatori au fost daţi dispăruţi într-un masiv muntos din apropiere de Tokyo şi doar unul dintre ei a fost găsit în viaţă, refugiat într-un adăpost. Partenera sa de ascensiune rămâne dispărută.

Trei amatori de snowboard şi un alt excursionist sunt, de asemenea, dispăruţi în munţi. Ninsorile, aduse de un val de aer rece, au fost deosebit de abundente, în ultimele zile, şi la altitudini mai mici şi chiar în zonele de litoral din vestul şi centrul Japoniei.

Pe alocuri, stratul de zăpadă acumulat în 24 de ore a atins 50 - 60 de centimetri iar traficul rutier a avut serios de suferit. Lângă Osaka, o autostradă a fost temporar închisă după ce aproape 100 de maşini au fost paralizate de polei. Iar la Tokyo, mai mulţi pasageri şi-au petrecut noaptea în vagoanele unui tren de mare viteză oprit, din precauţie, înainte de a ajunge la capătul traseului.

Autorităţile au emis şi avertismente de avalanşe, vânt puternic şi valuri uriaşe dar destui japonezi îşi asumă riscul de a înfrunta pericolele meteorologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Japonia, îngropată sub zăpadă