Antena Meniu Search
x

Jill Biden, mărturii emoţionante de la 11 septembrie. ”Se temea teribil” că sora ei se afla într-unul dintre avioanele deturnate: ”A fost ireal”

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a evocat clipele trăite în ziua atentatelor din 11 septembrie şi a subliniat că ”se temea teribil” că sora sa, Bonny Jacobs, însoţitoare de bord a companiei aeriene United Airlines, se afla în unul dintre cele patru avioane deturnate. Jill Biden a spus că zeci de vieţi au fost salvate - inclusiv cea a soţului ei - prin acţiunile tuturor pasagerilor aflaţi la bordul zborului United Airlines 93, iar mesajul ei este că americanii ”nu vor uita niciodată” tragedia petrecută ziua de 11 septembrie, 2001.

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 14:03

În momentul în care Jill Biden şi-a dat seama că teroriştii au atacat Statele Unite pe 11 septembrie 2001, soţul ei, Joe, nu a fost singura persoană dragă pentru siguranţa căreia îşi făcea griji.

Biden şi-a amintit că ”se temea teribil” că sora ei Bonny Jacobs, însoţitor de bord pentru compania aeriană United Airlines, se putea afla în unul dintre cele patru avioane deturnate care au intrat în World Trade Center din New York, Pentagon şi un câmp din Pennsylvania, incidente care s-au soldat cu aproximativ 3.000 de morţi, relatează news.ro.

După ce a aflat că sora ei era în siguranţă în casa ei din Pennsylvania, ”s-a dus direct la casa lui Bonny”.

”Am sunat-o pe Bonny să văd unde este pentru că eram speriată de moarte... Nu ştiam unde este, dacă zboară, nu zboară, unde se află. Şi apoi am aflat că era acasă”, şi-a amintit Jill Biden.

Pe acelaşi subiect

Prima Doamnă s-a dus la Colegiul Comunitar Tehnic Delaware unde preda, iar apoi s-a îndreptat direct către casa surorii ei după ce cursurile s-au terminat. Joe Biden, pe atunci senator american, se afla într-un tren Amtrak care se îndrepta spre Washington când soţia sa a ajuns la el. Vorbeau la telefon, iar ea a strigat: ”Doamne, Dumnezeule, Dumnezeule”, după ce un avion a lovit al doilea turn al World Trade Center.

Jacobs a spus că a ajuns acasă în jurul orei locale 2.00 pe 11 septembrie, după un zbor târziu. A dormit puţin, s-a ridicat să-şi pregătească copiii pentru şcoală, şi-a oprit telefonul şi s-a întors la culcare.

Sora Primei Doamne, mărturii emoţionante din ziua de 11 septembrie 2001

”Aşa că, atunci când m-am trezit în jurul prânzului, a fost o zi minunată. Mi-am băut cafeaua. Am stat afară. Am spus literalmente cu voce tare: «Nu fac nimic astăzi, această zi este superbă»”, a adăugat sora Primei Doamne.

A văzut telefonul sunând când a intrat în casă. Jill lăsase un mesaj în care întreba dacă se uitase la televizor. L-a pornit şi a văzut reluări ale atacului asupra World Trade Center. ”Am început să tremur”, a spus Jacobs, adăugând că a urcat la etaj să se îmbrace şi ”să îşi ia hainele pe dos”. Şi-a petrecut restul zilei uitându-se la televizor.

Ea a spus că de obicei zboară cu ocazia aniversării din 11 septembrie pentru a aduce un omagiu colegilor săi căzuţi de la United Airlines şi ca o modalitate de a-şi distrage atenţia ”pentru că este atât de supărător”, însă a vrut să fie alături de Prima Doamnă din Shanksville pentru a oferi acelaşi tip de sprijin pe care i l-a oferit sora ei mai mare.

”Apoi, prima persoană care a venit a fost Jill. Nu am sunat-o să vină, dar a apărut şi a fost acolo pentru mine, ca de obicei. Este un moment atât de special să fiu alături de ea (n.r. Jill Biden). Ea a fost acolo pentru mine în momentul în care s-a întâmplat şi, de fapt, este mereu acolo pentru mine. Este sprijinul meu. Fiecare om ar trebui să aibă un sprijin în viaţa lor, iar ea este sprijinul meu”, a subliniat Jacobs.

”Şi este un lucru atât de special să-l împărtăşeşti cu ea ca însoţitor de bord şi să ştii că ea este acolo pentru noi, susţinându-ne”, a mai spus Jacobs.

Omagii aduse victimelor care au pierit în atentatul de la 11 septembrie 2001

Pe lângă depunerea unei coroane de flori la memorial şi rostirea unor declaraţii, Prima Doamnă s-a alăturat membrilor Asociaţiei însoţitorilor de zbor-CWA pentru a onora membrii echipajului zborului 93.

În remarcile ei de duminică, Jill Biden a afirmat că după şocul din 11 septembrie ”s-a instalat o durere”, iar gândurile ei s-au îndreptat către sora ei, care continuă să lucreze ca însoţitor de bord la compania aeriană United Airlines.

”Este o meserie pe care o iubeşte de atât de mulţi ani şi ştiam că greutatea acestei tragedii va fi mai mare pentru ea. Când am ajuns la ea acasă, mi-am dat seama că aveam dreptate. Ea nu îşi pierduse doar colegii. Şi-a pierdut prietenii”, a subliniat Prima Doamnă a SUA.

”Dar ştiu că, pe măsură ce am aflat mai multe despre acea zi întunecată, s-a simţit mândră pentru ceea ce s-a întâmplat aici, a fost mândră, deoarece colegii însoţitori de bord şi pasagerii zborului United 93 au ripostat, au oprit avionul astfel încât să nu curme un număr nespus de vieţi în capitala naţiunii noastre”, a mai evocat Jill Biden.

Joe Biden, amintiri din ziua care a schimbat omenirea pentru totdeauna

Pe 11 septembrie, în ziua tragediei, Joe Biden, senator la acea vreme, a sosit la Washington şi a văzut fum pe cer. Voia să meargă la etajul Senatului, dar Capitoliul şi complexul de birouri şi clădiri oficiale din jur, inclusiv Curtea Supremă, fuseseră evacuate.

El a fost rugat de poliţia Capitoliului să se întoarcă, deoarece exista riscul ca acea clădire să fie o ţintă. Jill Biden a spus că zeci de vieţi au fost salvate - inclusiv cea a soţului ei - prin acţiunile tuturor pasagerilor aflaţi la bordul zborului United Airlines 93.

”Acel avion se îndrepta către Capitoliul SUA şi, de aceea cred că este important ca în fiecare an să mergem la Shanksville şi să ne amintim de cei care au luptat: însoţitorii de bord, căpitanii, piloţii, toţi cei care au luptat pentru a salva acele vieţi”, a afirmat Jill Biden.

Ea a spus că mesajul ei de duminică va fi: ”Nu vom uita niciodată. Nu vom uita niciodată." 

”Au fost atât de multe lucruri care s-au întâmplat în acea zi pentru că eram îngrijorată de siguranţa lui Joe, dar pur şi simplu nu îmi puteam imagina că sora mea se afla într-unul dintre acele zboruri. Nu ştiu ce cuvânt vreau să folosesc. Eram atât de îngrijorată şi nici măcar nu cred că este un cuvânt suficient de puternic”, a adăugat ea.

Jacobs a intervenit spunând că 11 septembrie a fost o zi ”ireală”.

Jill Biden a adăugat: ”Totul a fost atât de ireal, dar eu doar mă rugam să nu se afle (n.r. Jacobs) într-unul dintre acele zboruri”, a conchis Prima Doamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Jill Biden, mărturii emoţionante de la 11 septembrie. ”Se temea teribil” că sora ei se afla într-unul dintre avioanele deturnate: ”A fost ireal”