Antena Meniu Search
x

Cea mai mică victimă a atacurilor de la 9/11 avea doar 2 ani. Tatăl ei a sunat din avionul care a lovit Turnurile Gemene: ”O, Doamne!”

Christine Lee Hanson este cea mai mică victimă a atacurilor de la 11 septembrie 2001. Copila de 2 ani se afla cu părinții la bordul avionului United Airlines, deturnat de cinci teroriști al-Qaeda, și urma să ajungă în California pentru o vacanță la Disneyland.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 18:15

Cea mai mică victimă a atacurilor de la 9/11 avea 2 ani. Tatăl ei a sunat din avionul care a lovit Turnurile Gemene: ”O, Doamne!”
Christine, 2 ani, cea mai mică victimă a atacurilor de la 11 septembrie - NBC NEWS

Pe 11 septembrie 2001, Peter Hanson, soția lui, Sue Kim, și fetița lor Christine de 2 ani, mergeau în California, unde plănuiau să-și vadă rudele și să viziteze Disneyland, relatează NBC. Familia se afla la bordul cursei 175 a United Airlines, al doilea avion care a fost deturnat în acea zi fatidică. Au decolat de la Aeroportul Internațional Logan, din Boston, Massachusetts și urmau să aterizeze în Los Angeles, California. Avionul Boeing 767-200 a lovit turnul sudic al World Trade Center din New York. Toate cele 65 de persoane aflate la bord au murit.

Au fost printre cele aproape 3.000 de victime care au murit pe 11 septembrie 2001 în urma atentatelor. Fiica lor Christine a fost cea mai tânără victimă a atacurilor teroriste care au schimbat fața Americii, unul din cei opt copii uciși în atentate.

La 20 de ani de la atacuri, bunica lui Christine, Eunice Hanson, își amintește că era „o fetiță cu adevărat specială”. Inițial, cei trei urmau să zboare pe 10 septembrie. Dar și-au amânat zborul în ultimul moment, deoarece Peter nu și-a putut lua liber de la muncă. Acest lucru nici acum nu-i dă pace femeii. „Asta m-a ucis. Un an de zile nu am putut vorbi despre asta”, a povestit femeia pentru NBC. 

Femeia își amintește că fiul ei a sunat-o în dimineața zilei de 11 septembrie pe ea și pe soțul ei, Lee: ”Tată, cred că suntem deturnați”. După apelul lui, au sunat la autorități, care i-au informat că un alt avion a lovit World Trade Center din New York.

Lee și Eunice au aprins televizorul și au văzut turnul în flăcări. În timp ce se uitau la imagini, Peter i-a sunat din nou. De data aceasta, i-a spus tatălui său că avionul lor avea să se prăbușească. „Nu vă faceți griji!”, le-a transmis, urmat mai târziu de „O, Doamne! O, Doamne! O, Doamne!". Apoi, linia a murit. „Aveam televizorul aprins în acel moment și am văzut avionul prăbușindu-se în al doilea turn. Lee a închis telefonul și totul s-a schimbat de atunci”, a povestit Eunice.

Lee nu a trăit pentru a-i vedea judecați pe vinovații de la 11 septembrie: a murit în noiembrie 2018. La 86 de ani, Eunice nu crede că va mai apuca nici ea să vadă asta. Se gândește doar că azi, nepoata ei, Christine ar avea 22 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cea mai mică victimă a atacurilor de la 9/11 avea doar 2 ani. Tatăl ei a sunat din avionul care a lovit Turnurile Gemene: ”O, Doamne!”