Antena Meniu Search
x

Joe Biden avertizează că "spitalele din Gaza trebuie protejate"  după ce Israelul a acuzat Hamas că le foloseşte drept scut

Război Israel - Hamas. Președintele american Joe Biden a spus că "spitalele din Gaza trebuie protejate" în contextul acuzațiilor lansate de Israel că Hamas le folosește pentru a coordona atacuri. Hamas neagă că luptătorii săi se ascund sub spitale, la fel ca oficialii din domeniul sănătății din Gaza și directorii de spitale, scrie CNN. 

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 16:19

Joe Biden avertizează că "spitalele din Gaza trebuie protejate"  după ce Israel a acuzat Hamas că le foloseşte drept scut
Joe Biden avertizează că "spitalele din Gaza trebuie protejate" după ce Israel a acuzat Hamas că le foloseşte drept scut - Profimedia

Preşedintele Joe Biden a cerut luni Israelului să protejeze principalul spital din Gaza, lângă care au loc lupte între armata israeliană şi luptătorii Hamas, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Sper şi mă aştept la acţiuni mai puţin intruzive în ceea ce priveşte spitalul Al-Shifa", a spus preşedintele american la Casa Albă, întrebat de jurnalişti dacă a vorbit despre acest subiect cu liderii israelieni."Spitalul trebuie protejat", a adăugat el.

Joe Biden, care a mai declarat că este "în contact cu israelienii" pe această temă, a vorbit din Biroul Oval cu ocazia semnării unei iniţiative de cercetare privind sănătatea femeilor, alături de Prima Doamnă, Jill Biden.

Preşedintele SUA a adăugat că un acord pentru "eliberarea prizonierilor" continuă să fie în curs de negociere cu ajutorul Qatarului.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unui chirurg al organizaţiei Medici fără Frontiere, sute de oameni sunt blocaţi în spitalul Al-Shifa în condiţii "inumane". Israelul susţine că Hamas şi-a instalat infrastructura într-o reţea de tuneluri sub spitalul al-Shifa, acuzaţie negată de Hamas.

Clădirea spitalului a fost transformată într-o zonă de război, în timp ce medicii şi organizaţiile umanitare sunt alarmate de soarta a mii de civili şi bolnavi.

Adjunctul ministrului Sănătăţii al guvernului Hamas, Yussef Abu Rish, a declarat luni pentru AFP că "şapte bebeluşi născut prematuri şi "27 de pacienţi aflaţi în terapie intensivă" au murit de sâmbătă din cauza lipsei de electricitate.

Israelul, care ordonă populaţiei să părăsească zonele de război, a anunţat că un "coridor" de evacuare va rămâne în vigoare luni pentru a permite civililor să părăsească spitalul Al-Shifa, recunoscând în acelaşi timp că acest sector este pradă unor "lupte intense".

Israelul atacă fără încetare Fâşia Gaza după atacul lansat de comandourile Hamas pe 7 octombrie şi desfăşoară o operaţiune la sol din 27 octombrie cu scopul de a "anihila" mişcarea islamistă.

De partea israeliană, în jur de 1.200 de persoane au fost ucise, potrivit autorităţilor. În Fâşia Gaza, bombardamentele israeliene au ucis 11.240 de persoane începând cu 7 octombrie, dintre care 4.630 sunt copii, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii al Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Joe Biden avertizează că "spitalele din Gaza trebuie protejate"  după ce Israelul a acuzat Hamas că le foloseşte drept scut