Antena Meniu Search
x

Sportiva Valeria Borza a murit ÎN CÂTEVA ORE de la o meningită

La 29 de ani, una dintre cele mai bune jucătare de tenis ale României a murit departe de casă, în Franţa, unde plecase să facă performanţă. După ultimul meci, Valeria Borza a acuzat dureri de spate şi de cap. S-a stins, înainte ca medicii să o mai poată salva.

Vezi și

A fost diagnosticată prea târziu cu o boală care i-a măcinat trupul în numai 28 de ore.

Valeria Borza, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis de masă ale României, s-a stins inexplicabil, la numai 29 de ani. După câteva ore de agonie pentru care prietenii caută încă explicaţii.

Era un pic bolnavă încă de miercuri. Avea stări de vomă şi dureri de spate, spune Carole Grundisch, colega de echipa a Valeriei de la LYS LILLE METROPOLE

Nimeni nu s-a gândit, însă, la moarte. Nici Valeria. Avea un drum de făcut în România, pe care-l aşteptase tot anul.

Joi, a urcat în autocarul care trebuia să o ducă la aeroport. Colegele ei, însă, au chemat ambulanţa.

Doctorii au crezit că este ceva la rinichi. Au stat aproape o oră şi ceva pe perfuzii, acasă, spune Beatrice Romanescu, director de imagine al Federatiei Romane de Tenis de Masă.

Abia atunci, medicii şi-au dat seama că se întâmplă ceva mult mai grav.

Toate organele sale au fost afectate simultan. Rinichii, ficatul, stomacul, plămânii şi inima. Era condamnată! Sângele i s-a coagulat!, declară DIDIER PARSY, jurnalist la "La Voix du Nord".

În câteva ore, Valeria a fost diagnosticată cu meningită bacteriană. O infecţie severă la nivelul sistemului nervos.

Am rămas trăzniţi. Un sportiv de performanţă să moară la 29 de ani după ce a acuzat o durere de spate foarte puternică, urmată de o durere de cap -  Beatrice Romanescu, director de imagine al Federatiei Romane de Tenis de Masă.

Nu este vorba despre un virus, ci despre o bacterie. Asta înseamnă că, dacă este depistată imediat, se poate vindeca în 2 zile - DIDIER PARSY, jurnalist la "La Voix du Nord".

Numai că Valeria nu a luat nicio pastilă pentru că a refuzat să creadă că e bolnavă.

 Întârzierea tratamentului duce la creşterea mortalităţii. Evoluţia poate să fie extrem de rapidă - dr. Mihaela Lupșe, specialist Boli Infecțioase.

În ultimele zile, Valeria era cu gândul numai acasă.

Alaltăieri seară m-a sunat. M-a întrebat dacă poate să vină din ianuarie împreună cu Bernie să se pregătească la Bistriţa, spune fostul antrenor al sportivei.

Acolo îşi câştiga banii, aici îşi umplea sufletul de bucurie şi îşi încărca bateriile pentru a rezista în străinătate, explică Beatrice Romanescu, director de imagine al Federatiei Romane de Tenis de Masă. Mama dumneaei chiar îşi luase pentru astăzi o zi liberă ca să o aştepte.

Mama a plecat acum în Franţa să-şi aducă fiica acasă. În sicriu.

Merită ceva măreţ în România. Îşi iubea ţara, iubea oamenii de acolo, iubea tenisul de masă - Carole Grundisch, colegă de echipă la LYS LILLE METROPOLE.

Autorităţile române au cerut explicaţii legate de moartea Valeriei Borza. Şi prietenii vor să afle dacă Valeria putea să trăiască.

Nici medicii francezi nu au înţeles ce s-a întâmplat, practic, până în momentul acesta. Aşteptăm rezultatul analizelor, spune Natalia Voiculescu, prietena și fosta colegă de echipă a Valeriei.

Clubul unde a activat până ieri, românca, un club de primă ligă din Lille, a intrat în carantină. Meningita bacteriană se transmite uşor şi poate ucide foarte repede

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sportiva Valeria Borza a murit ÎN CÂTEVA ORE de la o meningită