Antena Meniu Search
x

Kabul: Atac sinucigas, langa aeroport. Sapte oameni au murit

Sapte oameni au murit in urma unui atac sinucigas in apropiere de aeroportul din Kabul, lansat de insurgenti. Acestia au preluat controlul asupra a doua cladiri din aceasta zona de nord-est a capitalei afgane

Intr-un comunicat, politia a anuntat ca un grup de atacatori “a intrat intr-o cladire de pe strada Qasaba, la vest de aeroport, si trage focuri de arma sporadice”, informeaza Mediafax.

Atacul s-a incheiat dupa cateva ore, soldandu-se cu moartea a sapte atacatori, potrivit politiei afgane, care a mai precizat ca nu exista victime civile sau in randul fortelor de securitate. Gruparea de combatant era inarmata cu grenade si arme automate, preluand controlul a doua cladiri in aceasta zona foarte securizata .

Actiunea a fost revendicata de talibani, acestia adaugand ca tinta lor este aeroportul militar. "Da, revendicam atacul. Un grup de mujahedini a atacat in aceasta dimineata partea militara a aeroportului din Kabul", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Ultimul atac din Kabul dateaza din 24 mai, in timp ce rebelii talibani au lansat o operatiune sinucigasa, urmata sapte ore mai tarziu de confruntari armate in centrul capitalei. Sapte persoane au fost ucise, dintre care patru insurgenti care au desfasurat operatiunea.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kabul: Atac sinucigas, langa aeroport. Sapte oameni au murit