Antena Meniu Search
x

Kenzo a murit de Covid-19. Legendarul designer japonez avea 81 de ani

Designerul japonez Kenzo Takada, renumit pentru crearea casei internaționale de modă de lux Kenzo, a murit duminică la Paris din cauza complicațiilor legate de Covid-19, a anunţat un purtător de cuvânt al brandului, într-un comunicat transmis CNN.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.10.2020, 19:57

A murit Kenzo Takada, răpus de coronavirus
Legendarul designer japonez Kenzo Takada a murit infectat cu coronavirus, la 81 de ani - baca Press / Marechal Aurore/ABACA via Hepta
  • Legendarul designer a murit din cauza complicaţiilor create de Covid-19
  • Lumea modei este în doliu

"Cu o tristețe imensă, anunțăm pierderea celebrului nostru director artistic, Kenzo Takada. Designerul de renume mondial a încetat din viață pe 4 octombrie 2020, din cauza complicațiilor legate de Covid-19, la vârsta de 81 de ani, la American Hospital, din Neuilly-sur-Seine, Franța", se arată în declarația publicată de CNN.

În 1970, Takada a zguduit Parisul cu debutul liniei sale de modă omonime. Vândute din primul său butic, numit Jungle Jap, creaţiile sale erau un amestec haotic de culori puternice și imprimeuri nepotrivite, inspirate de călătoriile sale prin lume.

Designerul și-a inaugurat magazinul emblematic în Place des Victoires din Paris până în 1976 și, în următoarele trei decenii, a obținut numeroase premii și realizări - inclusiv o serie de coperte de reviste, lansarea unui imperiu de parfumuri și, în 1993, achiziționarea mărcii de către conglomeratul de lux LVMH - înainte de a se retrage pentru a urmări alte activități creative în 1999.

"Kenzo Takada a fost incredibil de creativ; cu o lovitură de geniu, și-a imaginat o nouă poveste artistică și colorată care combină Estul și Vestul - Japonia natală și viața sa la Paris", a spus Jonathan Bouchet Manheim, CEO al brandului K-3.

"Am avut șansa de a lucra alături de el mulți ani, admirându-i curiozitatea și deschiderea minții. Părea liniștit și timid la început, dar era plin de umor. Era generos și știa întotdeauna să arate asta oamenilor apropiați de inima lui. A avut poftă de viață ... Kenzo Takada a fost simbolul artei de a trăi", a adăugat Manheim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Kenzo a murit de Covid-19. Legendarul designer japonez avea 81 de ani