Antena Meniu Search
x

Kevin Spacey are de plătit 31 de milioane de dolari producătorilor „House of Cards” pentru că a încălcat contractul

Kevin Spacey trebuie să plătească 31 de milioane de dolari pentru încălcarea contractului „House of Cards”. Un mediator a stabilit că hărţuirea sexuală din partea actorului a provocat daune companie MRC şi a încălcat obligaţiile contractuale, potrivit The Hollywood Reporter.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 11:40

Kevin Spacey are de plătit 31 de milioane de dolari producătorilor „House of Cards” pentru că a încălcat contractul
Kevin Spacey în House of Cards - Profimedia

După o acţiune legală care a durat doi ani și s-a derulat cu uşile închise, un mediator a decis că actorul trebuie să plătescă producătorului serialului „House of Cards”, MRC, aproximativ 31 de milioane de dolari pentru conduita sexuală neadecvată de la filmări. Luni, MRC a depus actele la Curtea Superioară din Los Angeles pentru a confirma hotărârea arbitrajului.

Spacey, care a interpretat personajul Frank Underwood în „House of Cards”, a fost dat afară din serialul Netflix după ce au apărut acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa lui formulate de mai mulţi bărbaţi. În urma acestora, MRC a derulat o anchetă şi apoi a reziliat contractul cu Spacey. Disputa a ajuns la JAMS, asociaţie de servicii de mediere, unde ambele părţi şi-au adus învinuiri. Pe 19 octombrie, mediatorul a concluzionat că Spacey a încălcat în mod repetat obligaţiile contractuale, inclusiv politicile anti-hărţuire.

Ce a susținut Kevin Spacey

Mediatorul a subliniat şi că MRC a avut de suferit din cauza comportamentului lui Spacey, a fost chiar nevoit să oprească al şaselea sezon „House of Cards”, să îl rescrie fără personajul lui Kevin Spacey şi să îl scurteze de la 13 la 8 episoade pentru a respecta termenul limită de livrare.

Kevin Spacey a susţinut că încă este îndreptăţit să primească bani în conformitate cu acordul său „pay or play” şi că pierderile financiare ale producătorilor au fost cauzate de decizia MRC şi Netflix să îl concedieze, şi nu de comportamentul său. Actorul a încercat fără succes să facă apel. „Siguranţa angajaţilor, a platourilor de filmare şi mediul de lucru sunt de o importanţă majoră pentru MRC şi reprezintă motivul pentru care căutăm asumarea responsabilităţii”, a transmis compania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Kevin Spacey are de plătit 31 de milioane de dolari producătorilor „House of Cards” pentru că a încălcat contractul