Antena Meniu Search
x

Kevin Spacey revine în faţa justiţiei britanice, după noile acuzaţii de agresiune sexuală. Când va avea loc audierea

Kevin Spacey va reveni, vineri, în faţa justiţiei, pentru a răspunde noilor acuzaţii de agresiune sexuală ce datează de la începutul anilor 2000. Procesul are loc la câteva luni după ce actorul american a pledat nevinovat pentru alte învinuiri similare, scrie Le Figaro, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 09:26

Kevin Spacey
Kevin Spacey va fi audiat vineri, la un tribunal londonez - Profimedia

Starul hollywoodian în vârstă de 63 de ani ar trebui să fie prezent prin videoconferinţă la această audiere, care va avea loc la ora 14:00, în faţa Curţii de la Westminster. 

Kevin Spacey este acuzat că a agresat sexual un bărbat între 2001 şi 2004, inclusiv că a forţat persoana respectivă "să întreţină raporturi sexuale fără consimţământ", a declarat luna trecută Serviciul de Procuratură al Coroanei (SPC), care a autorizat apoi poliţia să adauge şapte noi acuzaţii la dosarul deja solid împotriva lui Kevin Spacey.

Actorul de două ori premiat cu Oscar (pentru "American Beauty" şi "Usual Suspects") a fost deja trimis în judecată pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi între martie 2005 şi aprilie 2013, când era director al teatrului londonez Old Vic.

Acuzaţiile împotriva lui Kevin Spacey, făcute în urma mişcării #MeToo

Pe acelaşi subiect

Audiat în iulie în cadrul unei audieri preliminare asupra acestor fapte, pentru care făcuse călătoria la Londra, el a pledat nevinovat. Procesul urmează să aibă loc în iunie 2023. După undă verde din partea acuzării, actorul s-a declarat "dezamăgit", dar şi-a anunţat intenţia de a se prezenta în faţa instanţelor britanice pentru a-şi "demonstra nevinovăţia".

Acuzaţiile împotriva lui au fost făcute în urma mişcării #MeToo şi a scandalului Weinstein, numit după producătorul american de film vizat de numeroase acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală, dezvăluite în toamna lui 2017. Au avut consecinţe grave asupra carierei actorului, mai ales că el a fost exclus de Netflix din serialul de succes "House of Cards", unde în care a interpretat personajul principal.

Kevin Spacey s-a confruntat cu acuzaţii şi în Statele Unite. În octombrie, actorul a fost găsit nevinovat de atingere sexuală de către un tribunal civil din New York. Actorul Anthony Rapp l-a acuzat că l-a molestat acum 36 de ani, la o petrecere din Manhattan. Kevin Spacey contestase aceste acuzaţii, dar cazul i-a oferit oportunitatea de a-şi dezvălui homosexualitatea. Tot în Statele Unite, Kevin Spacey fusese acuzat de agresiune la indecenţă şi agresiune sexuală asupra unui tânăr de 18 ani într-un bar din statul Massachusetts, pe Coasta de Est. Acuzaţiile au fost renunţate în iulie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Kevin Spacey revine în faţa justiţiei britanice, după noile acuzaţii de agresiune sexuală. Când va avea loc audierea