Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kim Jong-un, cel mai de temut om! I-a ars de vii

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi ordonat asasinarea unui ministru adjunct prin ardere de viu, alături de sora acestuia şi de ambasadorul ţării în Cuba

de Redactia Observator

la 11.04.2014 , 18:11

Execuţia lor ar fi legată de epurarea care a avut loc în jurul unchiului dictatorului Jang Song-thaek, condamnat la moarte anul trecut, scriu cei de la Jurnalul.ro.

Potrivit informaţiilor la care a avut acces ziarul sud-coreean Coshun Ilbo, este vorba de ministrul adjunct pentru securitate publică O Sang-hon.

Pedeapsa a fost deosebit de crudă pentru ministrul adjunct O Sang-hon, pentru că ar fi transformat Ministerul Securităţii Publice în "patrulă de protecţie personală" a unchiului lui Kim. Ar fi fost executaţi şi sora lui O Sang-hon şi soţul ei, ambasadorul nord-coreean în Cuba Jon Yong-jin, şi ginerele acestuia. Ambasadorul în Malaezia ar fi scăpat de epurare.

Articolul continuă după reclamă

Aproape 100 de membri ai partidului unic, fideli unchiului dictatorului, au fost destituiţi în ziua în care Kim Jong-un a fost reales preşedinte al Comisiei Naţionale a Apărării, organul suprem al puterii statului, în cadrul primei sesiuni a noului Parlament al ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Kim Jong-un, cel mai de temut om! I-a ars de vii