Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un, cel mai de temut om! I-a ars de vii

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi ordonat asasinarea unui ministru adjunct prin ardere de viu, alături de sora acestuia şi de ambasadorul ţării în Cuba

Execuţia lor ar fi legată de epurarea care a avut loc în jurul unchiului dictatorului Jang Song-thaek, condamnat la moarte anul trecut, scriu cei de la Jurnalul.ro.

Potrivit informaţiilor la care a avut acces ziarul sud-coreean Coshun Ilbo, este vorba de ministrul adjunct pentru securitate publică O Sang-hon.

Pedeapsa a fost deosebit de crudă pentru ministrul adjunct O Sang-hon, pentru că ar fi transformat Ministerul Securităţii Publice în "patrulă de protecţie personală" a unchiului lui Kim. Ar fi fost executaţi şi sora lui O Sang-hon şi soţul ei, ambasadorul nord-coreean în Cuba Jon Yong-jin, şi ginerele acestuia. Ambasadorul în Malaezia ar fi scăpat de epurare.

Aproape 100 de membri ai partidului unic, fideli unchiului dictatorului, au fost destituiţi în ziua în care Kim Jong-un a fost reales preşedinte al Comisiei Naţionale a Apărării, organul suprem al puterii statului, în cadrul primei sesiuni a noului Parlament al ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un, cel mai de temut om! I-a ars de vii