Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un le-a transmis nord-coreenilor că trebuie să mănânce mai puţin în următorii 3 ani: "E acelaşi lucru cu o condamnare la moarte"

Kim Jong-un, liderul nord-coreean, le-a transmis cetăţenilor că trebuie să mănânce mai puţin în următorii trei. Kim Jong-un a emis şi o directivă prin care oamenilor li se va reduce consumul de mâncare în această perioadă.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 20:18

Vezi și

Potrivit Washington Examiner, resursele de hrană ale Coreei de Nord încep să se epuizeze, motiv pentru care liderul de la Phenian a luat această decizie. Pandemia a închis graniţa cu China, principalul partener economic al Coreei de Nord, iar şansele ca aceasta să fie redeschisă în perioada imediat următoare sunt practic zero.

Rezervele de hrană ale Coreei de Nord, suficiente pentru doar două luni

Preţurile au explodat în Coreea de Nord, în principal cele la alimente, iar oamenii se află într-o situaţie foarte gravă. Potrivit unui raport al ONU, Coreea de Nord ar mai avea în acest moment doar 860.000 de tone de hrană, ceea ce ar acoperi necesarul pentru aproximativ două luni.

"Acum două săptămâni, au spus la reuniunea unității de supraveghere a cartierului că urgența alimentară va continua până în 2025. Autoritățile au subliniat că posibilitatea redeschiderii vamale între Coreea de Nord și China înainte de 2025 este foarte redusă. Situația alimentară în acest moment este deja o urgență, iar oamenii se luptă cu lipsuri mari. Când autoritățile le spun că trebuie să conserve și să consume mai puține alimente până în 2025... nu pot simți altceva decât o mare disperare. A ne spune să înduram asta până în 2025 este același lucru cu a ne spune că o să murim de foame", a declarat un rezident nord-coreean pentru Radio Free Asia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un le-a transmis nord-coreenilor că trebuie să mănânce mai puţin în următorii 3 ani: "E acelaşi lucru cu o condamnare la moarte"