Antena Meniu Search
x

Kirilo Budanov: Va fi greu pentru Ucraina începând cu luna mai, dar nu va fi un Armaghedon, nu vom pierde

Război în Ucraina. Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării (GUR), Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu pentru BBC Ucraina că ţara sa se va confrunta cu o situaţie dificilă la mijlocul lunii mai şi începutul lunii iunie, dar fără consecinţe catastrofale, relatează  Ukrainska Pravda.

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 13:09

Kirilo Budanov: Va fi dificial pentru Ucraina începând cu luna mai, dar nu va fi un Armaghedon, nu vom pierde
Kirilo Budanov: Va fi dificial pentru Ucraina începând cu luna mai, dar nu va fi un Armaghedon, nu vom pierde - BBC Ucraina

"Ne vom confrunta cu o situaţie destul de dificilă în viitorul apropiat, conform evaluării noastre. Dar nu este catastrofală şi trebuie să înţelegem acest lucru. Nu se va întâmpla Armagedonul, aşa cum încep să spună acum mulţi oameni. Dar vor exista probleme începând cu jumătatea lunii mai", a declarat Kirilo Budanov.

Şeful GUR a precizat că predicţia sa se referă la Ucraina în ansamblu, nu doar la situaţia de pe front.

"Ruşii vor folosi o abordare cuprinzătoare", a explicat el. "Ei desfăşoară o operaţiune complexă. Nu aş spune că va fi pentru o perioadă lungă de timp, dar va fi o perioadă dificilă. Mijlocul lunii mai, începutul lunii iunie", a subliniat Budanov.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, este probabil ca trupele ruseşti să îşi intensifice operaţiunile ofensive actuale şi atacurile cu rachete şi drone în următoarele săptămâni pentru a profita de fereastra până la sosirea ajutorului militar american, pentru a exploata criza de arme din Ucraina. În acelaşi timp, potrivit ISW, forţele de apărare vor putea opri ofensiva rusă dacă ajutorul american va sosi rapid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Kirilo Budanov: Va fi greu pentru Ucraina începând cu luna mai, dar nu va fi un Armaghedon, nu vom pierde