Antena Meniu Search
x

Kremlinul respinge acuzațiile că rușii ar fi furat 400.000 de tone de cereale din Ucraina. Peskov: Fake news

Informațiile potrivit cărora soldații ruși ar fura cereale din Ucraina sunt false, susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:10

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

„Nu, nu avem astfel de informații, mai degrabă arată ca o știre falsă și este o știre falsă”, a declarat Peskov. „Nu știu cine anume a spus acest lucru la ONU, dar este evident că nu s-au deranjat să verifice aceste informații”, consideră Peskov.

Oficiali ruşi au luat 400.000 de tone de cereale din teritoriul ucrainean ocupat, adică aproximativ o treime din stocurile de cereale de la Herson, din regiunile Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, a acuzat viceministrul agriculturii de la Kiev, Taras Vîsoţki.

Înainte de război, acolo erau depozitate aproximativ 1,3 milioane de tone de cereale pentru aprovizionarea zilnică, dar şi pentru plantare. "Nu erau rezerve strategice", a spus el.

Dacă stocurile de cereale se reduc, acele zone se confruntă cu riscul de foamete, a avertizat el. Luarea cerealelor cu forţa este istoric o problemă dureroasă între ucraineni şi ruşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Kremlinul respinge acuzațiile că rușii ar fi furat 400.000 de tone de cereale din Ucraina. Peskov: Fake news