Antena Meniu Search
x

România, în conflictul Franţa-Siria. Bashad al-Assad a lăsat o înaltă decoraţie la ambasada română din Damasc

Liderul sirian Bashar al-Assad a returnat Franţei Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cu care fusese decorat în 2001, prin misiunea diplomatică a României.

Vezi și

Liderul sirian Bashar al-Assad a returnat Franţei Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cu care fusese decorat în 2001. Şi nu oricum, ci prin misiunea diplomatică a României. Un diplomat sirian a predat însemnul distincţiei la ambasada noastră din Damasc, care a fost desemnată de statul francez să îi reprezinte interesele în Siria.

Franţa şi-a închis propria ambasadă pe fondul conflictelor militare. Cea mai înaltă decoraţie franceză îi fusese acordată lui Bashar al-Assad în timpul unei vizite la Paris, la invitaţia preşedintelui de atunci, Jacques Chirac.

Acum câteva zile, surse din anturajul preşedintelui Macron au anunţat iniţierea procedurii de retragere a distincţiei. Liderul sirian nu a aşteptat finalizarea procedurii şi a renunţat el însuşi la Legiunea de Onoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » România, în conflictul Franţa-Siria. Bashad al-Assad a lăsat o înaltă decoraţie la ambasada română din Damasc