Antena Meniu Search
x

Naufragiul feribotului din Coreea de Sud: aproape 300 de oameni sunt daţi dispăruţi

Coreea de Sud e în stare de şoc. La o zi după naufragiul unui feribot aproape 300 de oameni sunt în continuare dispăruţi, majoritatea elevi de liceu

Vezi și

 Cu ultimele puteri s-au agăţat de balustrade şi au încercat să reziste deasupra apei până la sosirea ajutoarelor. Zeci de salvatori au făcut eforturi supraomeneşti ca să-i salveze pe pasageri, care erau în mare parte liceeni plecaţi într-o excursie organizată de şcoală.

Unii adolescenţi au îmbrăcat vestele de salvare şi au sărit în apă. Alţii au aşteptat la bordul vasului să fie salvaţi, fără să-şi dea seama că această decizie le-ar putea aduce sfârşitul.

Supravieţuitorii dau vina pe angajaţii feribotului pentru tragedie. Deşi au simţit că au lovit ceva, echipajul nu le-a dat niciun fel de informaţie. "Ni s-a spus să rămânem pe loc. Aşa că asta am făcut. Dar mai târziu nivelul apei a crescut. Eram depăşiţi de situaţie. Copiii urlau de disperare, strigau după ajutor".

Pe o plajă din apropiere de locul unde a naufragiat feribotul, a fost amplasat un centru de comandă. Acolo aşteaptă veşti rudele sutelor de pasageri. Speranţele că îi vor găsi în viaţă nu au dispărut încă. Experţii spun că e posibil să mai fie găsiţi supravieţuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Naufragiul feribotului din Coreea de Sud: aproape 300 de oameni sunt daţi dispăruţi