Antena Meniu Search
x

La un pas de tragedie, lângă o sinagogă din Cannes. Posibil atac terorist, oprit la timp: bărbatul a încercat să înjunghie un trecător, strigând "Allah Akbar"

Un individ "foarte periculos" a fost arestat de poliţiştii de la Brigada anticriminalitate miercuri seara, la Cannes, în apropierea unei sinagogi, după ce ar fi încercat să înjunghie un trecător în timp ce striga "Allah akbar", relatează Le Figaro.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 22:42

Bărbatul a încercat să înjunghie un trecător - Profimedia (scop ilustrativ)

Individul a fost văzut rugându-se în apropierea unei sinagogi în jurul orei locale 19:00, a precizat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Un trecător l-a zărit şi i-a spus că nu acela era locul potrivit unde să se roage. Bărbatul a strigat apoi "Allah Akbar" şi a încercat să îl înjunghie de mai multe ori pe trecător înainte de a fugi.

Tragedie evitată în ultima clipă. Agresorul, arestat imediat

El a fost apoi arestat câteva minute mai târziu. Potrivit Le Figaro, individul purta un cuţit la centură. "Mulţumesc (poliţiei): au evitat ce era mai rău", a scris ministrul de interne Gérald Darmanin pe reţeaua socială X.

Cu două zile în urmă, doi cetăţeni suedezi au fost împuşcaţi mortal în urma unui atac terorist care a avut loc în centrul oraşului Bruxelles. Un bărbat înarmat a tras mai multe focuri de armă, la întâmplare, în trecători. O altă persoană a fost rănită, însă nu îi este pusă în pericol viaţa. În acelaşi timp, la aproximativ cinci kilometri de locul atacului, se disputa meciul de calificare la Euro 2024, între Belgia şi Suedia.

Partida a fost amânată în a doua repriză, iar suporterilor nu li s-a mai permis să plece de pe stadion, din motive de siguranţă. Potrivit presei locale, atacatorul care a ucis două persoane înainte de meciul Belgia - Suedia a fost împușcat de către autorități. Suspectul, despre care presa locală a anunțat că se numește Abdesalem L., a fost împușcat într-o cafenea din Schaerbeek.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » La un pas de tragedie, lângă o sinagogă din Cannes. Posibil atac terorist, oprit la timp: bărbatul a încercat să înjunghie un trecător, strigând "Allah Akbar"