Antena Meniu Search
x

"Lacătele iubirii” de pe podurile din Paris, scoase la licitaţie. Capitala îndrăgostiţilor strânge bani pentru refugiaţi

Mii de ”lacăte ale iubirii”, care au împreună o greutate de câteva sute de kilograme, prinse de-a lungul anilor de grilajul unor poduri celebre din Paris, vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va avea loc pe 13 mai 2017, a anunţat Primăria din oraşul romantismului, citată de Le Figaro. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a ajuta refugiaţii din capitala Franţei.

Mii de ”lacăte ale iubirii”, care au împreună o greutate de câteva sute de kilograme, prinse de-a lungul anilor de grilajul unor poduri celebre din Paris, vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va avea loc pe 13 mai 2017, a anunţat Primăria din oraşul romantismului, citată de Le Figaro. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a ajuta refugiaţii din capitala Franţei.

”La Paris, iubirea e de vânzare”, titrează site-ul cotidianului francez Le Figaro. Câteva sute de kilograme de ”lacăte ale iubirii”, mărturii ale fidelităţii în cuplu, pe care turiştii îndrăgostiţi le-au prins de grilajul Podului Artelor din Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată în scopuri caritabile, pe 13 mai, a anunţat Primăria din Capitala Franţei.

15 grilaje purtând sute de astfel de lacăte, cântărind până la 500 de kilograme, şi 150 de ”ciorchini” cu lacăte de mărimi diferite, vor fi propuse spre vânzare. Sumele ce vor fi încasate vor fi donate celor trei asociaţii pariziene care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiaţii din capitala franceză: Solipam,  L'Armée du Salut şi Emmaüs Solidarité.

”Această vânzare în beneficiul asociaţiilor care îi ajută pe refugiaţi reprezintă maniera noastră de a respecta gestul făcut de toţi aceia care au ales să îşi celebreze iubirea într-un oraş deschis şi generos”, a declarat Bruno Julliard, adjunctul primarului din Paris, Anne Hidalgo. 

Loturile vor fi expuse începând din 10 mai la Crédit Municipal din Paris până sâmbătă, 13 mai, la ora locală 13.00. 

Licitaţia va avea loc pe 13 mai la ora locală 14.00.

Câteva sute de mii dintre aceste lacăte, purtând prenumele sau iniţialele îndrăgostiţilor, erau agăţate de grilajele podurilor din Paris, ”generând probleme majore: o degradare durabilă a patrimoniului şi un risc pentru siguranţa vizitatorilor şi a parizienilor”, potrivit Primăriei locale.

Primăria din Paris a decis eliminarea definitivă a acestor lacăte în iunie 2015.

Pe Podul Artelor - Pont des Arts -, ale cărui balustrade s-au curbat periculos de mult sub greutatea ”lacătelor iubirii”, dar şi pe Pont de l'Archevêché, în apropiere de Notre-Dame din Paris, municipalitatea franceză a înlocuit grilajele podurilor cu panouri din sticlă. Agenţii municipali patrulează cu regularitate pe aceste poduri pentru a desface lacătele care încă mai sunt agăţate, clandestin, ici şi colo, de balustradele podurilor pariziene.

”Ne dorim ca Parisul să rămână capitala romantismului şi a iubirii, vrem ca îndrăgostiţii din lumea întreagă să vină la Paris, este un oraş foarte romantic, în special Sena şi podurile sale, dar trebuie să protejăm, de asemenea, acest patrimoniu. Putem să ne declarăm iubirea şi altfel decât cu ajutorul unui lacăt”, a subliniat Bruno Julliard, în 2016, după ce Primăria locală a demarat o campanie împotriva ”lacătelor iubirii”.

În urma operaţiunii de ”curăţare” a Podului Artelor din Paris, autorităţile locale au strâns 45 de tone de lacăte metalice. De pe Pont de l'Archevêché, al doilea în topul podurilor preferate de îndrăgostiţi, autorităţile au recuperat 20 de tone de lacăte metalice.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Lacătele iubirii” de pe podurile din Paris, scoase la licitaţie. Capitala îndrăgostiţilor strânge bani pentru refugiaţi