Antena Meniu Search
x

Laponia: Ce soluţie au găsit autorităţile pentru ca renii Moşului să nu fie accidentaţi de maşini

Renii parcurg distanţe mari în întunericul nopţii polare, iar accidentele sunt din ce în ce mai dese! Acesta este motivul pentru care crescătorii au încercat să găsească o soluţie

Crescătorii de reni şi autorităţile din Laponia finlandeză, regiune în care se spune că ar trăi Moș Crăciun, testează un mijloc de a face ca renii să lucească în cursul nopții pentru a nu fi striviți de mașini. AFP informează că 20 de animale au fost deja stropite cu o substanţă reflectorizantă pentru ca șoferii să le poată vedea mai bine în întuneric.

"Sperăm ca experimentul să fie suficient de util pentru a putea folosi această substanță în toată regiunea și pe toți renii, atât cei tineri, cât și cei bătrâni", a explicat președinta asociației, Anne Ollila. Potrivit acesteia, între 3.000 și 5.000 de accidente au loc anual, mai periculoase pentru reni decât pentru șoferi.

Problema a apărut odată cu creşterea numărului de turişti care vin să descopere Rovaniemi, "satul lui Moş Crăciun". Astfel, sunt testate două lichide pentru vaporizat, unul care rezistă pe lemn, altul destinat blănurilor, utilizabil pe umiditate.

Dacă testele vor fi pozitive, șoferii vor începe să vadă reni sclipind. Campania va începe în toamnă.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Laponia: Ce soluţie au găsit autorităţile pentru ca renii Moşului să nu fie accidentaţi de maşini